NRK Meny
Normal

To menn siktet for ran i Halden

To antatte gjerningsmenn og et offer ble skadd under et ran i en forretning i Halden fredag kveld.

Blodspor utenfor ransåsted i Halden sentrum

BLODSPOR: Hendelsen har satt sine spor på åstedet.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

– Foranledningen til ranet er så langt uklar. Det er to personer vi kan anse som fornærmede, og to vi kan anse som mistenkte i saken, sier operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt til NRK lørdag morgen.

Politiet ble varslet om ranet klokken 20.01. Lenge gikk politiets informasjon ut på at det var én fornærmet i saken. Denne personen ble sendt til sykehus og utskrevet natt til lørdag. Klokken 5.50 lørdag morgen opplyste politiet at det var enda en fornærmet involvert. Denne personen ble imidlertid ikke skadd.

– Blodspor på trappen

Politi på ransåsted i Halden

UNDERSØKELSER: Politi og krimteknikere var på åstedet utover fredag kveld.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

De to antatte gjerningsmennene er siktet for ran, opplyser politiet. De ble først fraktet til henholdsvis legevakt og sykehus med lettere skader, men begge er nå pågrepet og overført til arresten.

Halden Arbeiderblad skriver at det var blodspor på trappen utenfor Storgata 13 der ranet skjedde. To personer som var i nærheten sier til avisen at de tror det ble brukt kniv under ranet, men det kan politiet foreløpig hverken bekrefte eller avkrefte.

– Jeg har ingen detaljer rundt dette, men det er på det rene at de to fornærmede har blitt oppsøkt av de mistenkte, sier Horne.

I løpet av fredag kveld og natt til lørdag var det krimtekniker på åstedet for å gjøre tekniske undersøkelser. Politiet skal nå bruke lørdagen på å avhøre de involverte for å få klarhet i hendelsesforløpet og foranledningen til ranet.

– Det har også meldt seg noen vitner som vil bli avhørt, sier operasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...

Ranet skjedde i Storgata i Halden sentrum fredag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha mer allsang på grensen

    Halden kommune bør bidra med penger for å videreføre TV2-programmet "Allsang på grensen" fra Fredriksten festning, mener rådmannen i Halden. Dette kan koste kommunen tre millioner kroner i året de kommende tre år, skriver Halden Arbeiderblad.

    Totalbilde Allsang
    Foto: Arkiv / NRK
  • Lastebil forårsaket kjedekollisjon

    En lastebil var årsak til kjedekollisjonen ved Susebakke i Mysen. Lastebilen kjørte inn i en bil som igjen traff bilen foran. Føreren av lastebilen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, melder politet. En av personbilførerne er kjørt til legevakt med nakkesmerter.