NRK Meny
Normal

Voldtok datteren i juleselskap

En 44-åring er dømt til tre års fengsel for å ha voldtatt sin egen datter under et juleselskap.

Voldtekten fant ifølge dommen sted i Indre Østfold en sen desembernatt rett før jul.

Til tross for at politiet hadde overbevisende DNA-bevis på mannens underliv erkjente han ikke skyld etter tiltalen for voldtekt. Torsdag fikk mannen lest opp dommen i Heggen og Frøland tingrett.

Både mannens kone og mannen var tiltalt for å ha mishandlet to andre av deres barn over flere år, men dette ble begge to frikjent for.

Julefest

Det var julefest hjemme hos familien i Indre Østfold og det ble drukket alkohol da jenta i slutten av tenårene ble voldtatt, ifølge dommen.

Et vitne oppdaget hva som skjedde på jentas soverom, og det ble slått alarm.

– Forklaringer sammenholdt med DNA-sporene, gjør at retten finner det bevist utover enhver rimelig og forstandig tvil at tiltalte voldtok sin datter, konkluderer Heggen og Frøland tingrett.

I tillegg til fengselsstraffen må mannen betale 150.000 kroner i oppreisning til datteren.

– Har det vanskelig på grunn av dette

Jentas bistandsadvokat Chatrine Staal Engebretsen var ikke tilgjengelig for kommentar fredag.

Hun er preget av at det er en belastende sak hun skal forklare seg om. Hun er en ung jente på vei inn i livet som har det vanskelig på grunn av dette. Både selve overgrepet og tiden etterpå har vært svært tung, sa jentas forsvarer Chatrine Staal Engebretsen til NRK.no da saken startet.

Aktor i saken, statsadvokat Petter Mandt, er på ferie og har heller ikke vært tilgengelig for kommentar fredag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen avstår etterlønn

    Tidligere ordfører i Moss og nå stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, avstår etterlønn i Moss. Det skriver han på sin egen Twitter-konto. Pettersen søkte om og fikk innvilget halvannen måneds etterlønn. Dette skapte reaksjoner, og det er derfor politikeren likevel har valgt å avstå muligheten. I en SMS skriver Pettersen at han nå er ferdig med saken og ikke vil uttale seg utover dette.

  • Arbeidsulykke på Manstad

    En person er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter en arbeidsulykke ved Manstad kjøtt. Det var Fredriksstad blad som først omtalte saken. Til NRK sier operasjonsleder ved politet at de er på stedet og starter etterforskning, men vet lite om hva som faktisk har skjedd. Det skal være snakk om en fall-ulykke, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.