Foreldre tiltalt for grov mishandling

Foreldrepar fra Indre Østfold skal ha voldtatt, slått og brent barna sine med glødende fyrstikker. I dag starter rettsaken.

Tiltalen som statsadvokat Geir Evanger karakteriserer som grov, inneholder flere alvorlige punkter.

– Faren nekter for alt

Blant annet skal faren ha voldtatt sin egen datter hjemme i boligen, for halvannet år siden.

Mannens forsvarer Brit Kjelleberg, sier at han stiller seg helt uforstående til tiltalen.

– Han erkjenner ikke straffskyld for noen av postene i tiltalen. Dette er en vond sak for alle parter, men hva han i detalj forklarer ønsker jeg ikke å si noe om før han får forklart seg i retten, sier Kjelleberg til NRK.no.

Ved siden av voldtekten - er begge foreldrene tiltalt for å ha slått med et belte, og brukt en glødende fyrstikk for å brenne to av barna sine.

– Tungt for en ung jente på vei inn i livet

Hendelsene har gått sterkt inn på de involverte, spesielt datteren som skal ha blitt voldtatt av faren. Derfor slipper hun også å ha den tiltalte faren til stede i rettsalen mens hun forklarer seg.

– Hun er preget av at det er en belastende sak hun skal forklare seg om. Hun er en ung jente på vei inn i livet som har det vanskelig på grunn av dette.

– Både selve overgrepet og tiden etterpå og ikke minst selve saken som starter i retten nå preges hun av, sier datterens bistandsadvokat Cathrine Staal Engebretsen til NRK.no tirsdag morgen.

Det kommer også til å bli fremmet et oppreisningskrav på vegne av datteren.