NRK Meny
Normal

Travel søndag for Ørje-tollerne

Tollerne på Ørje avslørte flere forsøk på å smugle alkohol og tobakk over grensen i løpet av gårsdagen.

Smuglet tobakk og alkohol

Skjult i ulike hulrom i campingbilen fant tollerne en god del sigaretter, øl og brennevin.

Foto: Tollvesenet

Søndag formiddag stanset tollerne i samarbeid med politiet en bil ved Bjørkebekk i Aremark. Sjåføren var en mann fra Bosnia-Hercegovina. I bilen fant tollerne 419 liter øl, 150 liter vin og 16 liter brennevin.

– Varene ble tatt i beslag. Den 44 år gamle sjåføren ble innbrakt av politiet, opplyser kontorsjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollkontor.

Ved halv firetiden søndag ettermiddag ble en polskregistrert personbil stanset på E18 ved Ørje. De tre i bilen opplyste at de skulle til Oslo for å søke jobb.

I bilen fant tollerne 76 liter brennevin. Føreren av bilen tok på seg ansvaret for brennevinet, og han fikk et forelegg på 22.000 kroner av politiet.

Skulle på fisketur med campingbil

Ved femtiden i går ettermiddag ble en latvisk registrert campingbil stanset på grensen ved Ørje. Fører og passasjer var latviske borgere i 30-årene. De forklarte for tollerne at de skulle fiske i Norge.

– Campingbilen ble skannet. og det ble oppdaget uregelmessigheter flere steder i bilen. Under senger, i skap og andre hulrom i bilen ble det til sammen funnet 53.500 sigaretter, 166 liter øl og 186 liter brennevin. De to i bilen ble overlevert politiet for videre etterforskning, opplyser Gundelsby.

Ølsmugling

Bilen som ble stanset ved Bjørkebekk i Aremark var tungt lastet med alkohol.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK