Tomtekrangel i tingretten

Tomten Inspiria science center bygges på er verdt mye. Hvor mye den er verdt skal Sarpsborg tingrett bestemme denne uken.

Inspiria science center

Inspiria science center skal etter planen stå ferdig 1. august 2011.

Sarpsborg kommune vil betale grunneier Olavshallen AS 18,2 millioner kroner for tomten, men eieren har satt prisen til 33 millioner.

19.006,6 kvadratmeter

Selv om byggingen er godt i gang, er ikke alt klart ved det nye vitensenteret i Sarpsborg. Totalt 19.006,6 kvadratmeter tomt skal bytte hender.

Siden 2007 har Sarpsborg kommune og Olavshallen AS diskutert hvordan kommunen kan overta tomten. Derfor ble det i 2008 underskrevet en avtale hvor både kommunen og grunneiere gikk med på at en takst skulle avgjøre prisen.

Høyspentkabel til besvær

Den taksten ble satt til 18,2 millioner, noe grunneieren mente var for lite. En av hovedgrunnene til den lave prisen var en høyspentkabel som går over området.

Olavshallen mente at høyspentkabelen ikke burde ha innvirkning på prisen, og viste til at takstgruppa mente at en slik pris ville vært på 33,5 millioner kroner.

Derfor bestemte kommunen i 2009 å kjøpe området med tvang, en såkalt ekspropriasjon. Dermed kan kommunen lovlig overta tomten, men prisen er fortsatt usikker.

Partene møttes i tingretten på mandag, og saken vil være ferdig behandlet i dag.