NRK Meny
Normal

Tøffe tak for sarpsborgøkonomien

Innbyggerne i Sarpsborg må forberede seg på nedskjæringer og dårligere tjenester i kommunen i framtiden.  En ny skole i sentrum kan bli droppet.

Sarpsborg kommune

Innbyggerne i Sarpsborg kommune må forvente dårlligere kommunale tjenester i årene som kommer. 2008-budsjettet ser greit ut, men det mangler 500 millioner til investeringer for årene 2009-2011.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Selv om budsjettet for neste år ser greit ut, så mangler kommunen en halv milliard kroner til nødvendige og ønskede investeringer i årene 2009 til 2011, sier varaordfører i Sarpsborg kommune, Linda Karlsen, til NRK.

 

 

 

Dårligere kommunale tjenester

- Det er ganske bekymringsfullt når man ser videre på perioden i årene som kommer, sier Linda Karlsen.

I handlingsplanen for årene fremover står det at innbyggerne i Sarpsborg må finne seg i dårligere kvalitet på kommunale tjenester, og at neste år må brukes til å venne seg til utfordringene, som kan blir svært vanskelige for både brukere og ansatte.

- Når vi får flere brukere som skal bruke tjenestene våre uten at vi har mer penger, som må det gå ut over tilbudenes kvalitet. Det er ikke slik vi vil ha det, sier hun.

Dropper sentrumsskole

Med den dårlige økonomien ser det dermed stygt ut for den sårt tiltrengte skolen i sentrum av Sarpsborg.

- Vi skal investere i mobile skolebygg, som kan dekke behovet på kort sikt. Vi trenger en ny skole, men rådmannen har ikke funnet midler til skolen. Jeg synes det helt forferdelig, og det er en vanskelig situasjon å være i, sier Linda Karlsen.

Hun er svært bekymret for Sarpsborg kommunes økonomi og utvikling.

- Hvis vi skal få et godt og bærekraftig samfunn fremover trenger vi mer inntekter rett og slett, sier hun.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.