NRK Meny
Normal

Mishandlet mann med kniv, luftpistol og blåselampe

To menn er dømt til henholdsvis ett år og ett år og tre måneder i fengsel, etter å ha mishandlet en person på det groveste.

Bakgrunnen for episoden er at de to mennene ble forbannet på fornærmede, fordi han skulle ha forsynt unge jenter, inkludert den ene tiltaltes kjæreste, med det smertelindrende stoffet Subutex.

De to mennene skal ha lokket fornærmede til seg ved hjelp av en felles bekjent i november i fjor. Da fornærmede ankom leiligheten til den ene av mennene ble han bedt om å sette seg ned i en sofa.

Deretter startet den grove mishandlingen av mannen.

Brukte blåselampe og luftpistol

Fornærmede skal ha blitt slått i bakhodet med et hammer- eller økseskaft. Deretter ble han slått gjentatte ganger i kroppen med treskaftet, før han ble slått og sparket flere ganger i kroppen og hodet.

Les også:

Etter hvert ble det også hentet frem en blåselampe. I dommen blir episoden beskrevet slik:

«Mens fornærmede ble holdt nede, ble han brent flere steder på kroppen. Da flammen ble ført mot ansiktet klarte fornærmede å løfte en arm for å beskytte seg. Han ble da brent på den ene underarmen og i panna».

Mens mannen lå nede skal den ene tiltalte ha holdt ham fast, mens den andre stakk en luftpistol i munnen hans. Deretter skal de tiltalte ha ført pistolen mot fornærmedes øre og fyrt av. Smellet skal ha påført mannen nedsatt hørsel.

Truet med dødelig dose heroin

Etter dette lå den fornærmede på gulvet med sår og brannskader - men mishandlingen stanset ikke.

De tiltalte hentet på dette punktet en filétkniv som de brukte til å stikke mannen i armen og låret, og skjære av øvre del av fornærmedes øreflipp. Beina hans ble deretter teipet sammen og han ble sparket på nytt - fordi han blødde ned gulvet.

Under de fysiske voldsøvelsene ble det også fremsatt flere verbale trusler. De tiltalte skal blant annet ha truet med å sette «en judas» på fornæmede - en kraftig overdose heroin som vil medføre døden.

De to tiltalte er nå dømt til fengsel i henholdsvis ett år og ett år og tre måneder for mishandlingen. Begge de to er straffedømt tidligere - den ene for tre tidligere voldsepisoder. I tillegg må de betale 75.000 kroner i oppreisning til fornærmede.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Pizza fylte huset med røyk

    Søndag morgen rykket politiet ut etter at de fikk melding fra nabo om en brannalarm fra en annen bolig. Da politiet fikk tatt seg inn i huset som var røykfylt måtte de vekke en beboer som sov. De fant også en godt svidd pizza i en komfyr. Både beboerne og politifolkene fikk i seg litt røyk og ble sjekket av ambulansefolkene på stedet.

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.