NRK Meny
Normal

Tillitserklæring til Thor Edquist

Høyre er det desidert største partiet i Halden med over 40 prosent av stemmene. Ordførerens parti går fram med 6,2 prosentpoeng.

Thor Edquist

Velgerne i Halden har gitt ordfører Thor Edquist en solid tillitserklæring.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Valglogo

– Vi har hele tiden forsøkt å formidle fakta. Vi har bevisst ikke satset på populistiske utspill. Det tror jeg vi har scoret på, sier ordfører Thor Edquist i Halden.

Han sier han bevisst har satset på åpenhet, å formidle fakta om kommunens situasjon.

– Kommunen står fortsatt på robek-lista, du orker å ta fatt på fire nye år?

– Jeg kan ikke gi meg med halvgjort jobb. Vi har fortsatt noen tøffe år foran oss. Men når vi har klart å rette opp økonomien og har en kommune som går med overskudd, da har vi muligheter for investeringer, sier Edquist.

Forhandlinger venter

– Hvem skal dere samarbeide med i neste periode?

– Jeg ser ingen grunn til at det samarbeidet vi har hatt de siste fire årene ikke kan videreføres, men vi vil forhandle for å få et bredest mulig flertall i kommunestyret.

Arbeiderpartiet fikk 30,5 prosent av stemmene, en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng.

Et mindre kommunestyre

Halden kommunestyre reduseres fra 49 til 39 mandater neste periode. Kun to partier øker antallet mandater. Det er Miljøpartiet de Grønne som går fra en til to plasser i bystyret og Rødt som kommer inn med ett mandat.

Arbeiderpartiets gruppe blir redusert med en fjerdedel, fra 16 til 12 mandater. Høyres gruppe reduseres med to, fra 18 til 16. Venstre går tilbake fra 5,7 til 3,4 prosent oppslutning og mister to av sine tre plasser i kommunestyret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.