NRK Meny
Normal

Tigerbalsam i grenseland

Det ligger en eim av tigerbalsam, banan og leverpostei over Strømstad.

Grenserittet - elitenstarten 2010

Full fart fra start i Strømstad klokken 08:33 lørdag morgen.

Foto: MMS-foto: Espen Torgersen / NRK

Tre minutter over halv ni startet eliteklassen fra Strømstad.

Det ligger en eim av tigerbalsam, banan og leverpostei over Strømstad.
I alt skal syv tusen deltagere i tretti forskjellige puljer sykle en god omvei fra Strømstad til Fredriksten Festning i Halden i årets Grenserittet.

De første deltakerne i eliteklassen kommer over mål ved 11-tiden.

Følg resultatene her etterhvert som løperne kommer over mål: Grenserittet 2010.

Storfavoritten er svenske Emil Lindgren som har vunnet både showrittet og Grenserittet to år på rad. Klarer ikke norske Lars Ragnar Manengen å stagge svensken, så kan det gå mot svensk dobbel Hat Trick.

Elitemosjonister

Alt fra toppidrettsutøvere til amatører stiller til start. Og ambisjonene går både på å slå seg selv, personlige rekorder - og ikke minst erkerivalene .

Team Omapor fra Fredrikstad satser mye på drakter og utstyr. Trening derimot har det blitt heller skralt med. En av gutta bråbestemte seg for å bli med, og har ligget i hardtrening i én uke.

- Jeg har syklet tilsammen ti mil i treningsperioden. Den siste mila tok jeg i går, i rittet hvor man kan kvalifisere seg oppover i puljene, sier amatørsyklisten.

150 blir skadet

Team Omapor, Grenserittet 2010

Team Omapor synes i løypa.

Foto: Privat
Sykler på bil - Grenserittet 2010

Et helt vanlig syn på E6 under Grenserittet.

Foto: Privat

I dag ble det kjent at den berykta «Mördarbakken» er tatt ut av traséen . Det er flere av syklistene NRK har snakket med svært fornøyde med.

- Jeg var med i fjor, og så endel stygge fall og skader. I år kommer jeg til å ta det roligere. Jeg har tross alt kone og barn hjemme, og det er viktigere å overleve, enn å få en god plassering, sier den grønnkledde Omapor-syklisten.

Hvert år blir omtrent 150 mennesker skadet i rittet. Skadene blir færre, men mer alvorlige, for hvert år. Men er rytterne uheldige står 80 førstehjelpere og en drøss med ambulanser klare til å hjelpe.

Skaper trafikktrøbbbel

Det har vært trafikkkork i Strømstad i morgentimene i dag, og det ventes tilsvarende tilstander i Halden uteover formiddagen og ettermiddagstimene. En bilist skriver til NRK Østfold at det er et rart syn å se flere biler med sykler bakpå, enn biler uten sykler.

Løype og kart:
Løypeprofil

Kart Grenserittet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.