NRK Meny

Tidsvitne har gått bort

Østfoldingen Magnhild Bråthen har gått bort, 91 år gammel. Bråthen overlevde konsentrasjonsleiren Ravensbrück, hvor hun, faren og broren ble sendt under andre verdenskrig. De ble pågrepet fordi noen leietakere på gården deres i Østfold hadde skutt en tiur. I to år satt hun i fangenskap, først i Norge, deretter i Tyskland. Bråthen har reist på nesten hundre reiser som tidsvitne med Hvite Busser og var det siste tidsvitne som reiste med organisasjonen. Her kan du lese Bråthens historie.

Tidsvitnet Magnhild Bråthen
Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny keeper til Sarpsborg

    Jorge Miguel Vieira er ny keeper på Sarpsborg 08. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Til daglig spiller portugiseren for Ørn Horten, men tar over i Sarpsborg etter Anders Kristiansen, som går til belgisk fotball i slutten av juli.

  • -Bra for både pasienter og ansatte

    Den foreslåtte utvidelsen av akuttmottaket ved sykehuset på Kalnes vil gi gode forhold både for de ansatte og pasientene. Det mener foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Sykehuset Østfold, Anita Talåsen Granli. Akuttmottaket kan bli utvidet med over 600 kvadratmeter og skal koste rundt 50 millioner kroner.