Normal

Tar høyde for full trafikk på Rygge

Avinor satser fullt på Rygge tross usikkerheten om åpningstidene. Etter flere rolige år gleder flygelederne seg til å få det mer travelt.

Moss Lufthavn Rygge

Alt er klart i tårnet på Rygge - uansett utfall av åpningstidavgjørelsen.

Foto: Øystein Stavdal Paulsen, Luftforsvaret

Kontrolltårnet er bemannet med tanke på det rutetilbudet Norwegian har lagt opp til fra 14. februar, sier sjefflygeleder på Rygge, Odd Arne Kjørstad.

Klare - uansett åpningstid

- Vi er klar for å ta imot de åpningstidene som RSL har bedt om, sier sjefflygeleder på Rygge, Odd Arne Kjørstad.

Mens det råder full usikkerhet rundt hvilke åpningstider Rygge får, har Avinor tatt høyde for at det blir utvidede åpningstider på Rygge.

De har økt bemanningen i forhold til da tårnet betjente en ren militær flyplass.

- Det blir en økning på totalt fire personer, av to yrkesgrupper, sier Kjørstad.

Gleder seg

Personlig er flygelederne forundret over debatten som pågår rundt åpningstidene, og de ser frem til å betjene en sivil flyplass.

- Vi gleder oss ja. Rygge var jo en operativ jagerflyplass for noen år siden, og da skvadronen forsvant, så ble det veldig stille.Det har vært rolige dager de siste par-tre årene, så nå skal det bli artig å få noe å gjøre igjen, sier Kjærstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Folk skremt av politiøvelse

    Folk på Hvaler har blitt skremt etter å ha sett bevæpnet politi. Dette er kun en øvelse.

    Det er politiets innsatspersonell som bruker et tomt hus på Skjærhalden til å trene. Politiet beklager at enkelte har blitt skremt, men forteller også at området er merket med øvelse og at de nærmeste naboer og Floren skole er informert.