– Bastø Fosen må få krav om å sette inn reserveferge

Ordfører Tage Pettersen (H) i Moss sier at situasjonen er uholdbar når den største av de fem Bastøfergene er tatt ut av drift. – Tålmodigheten er brukt opp.

Bastø III

Bastø III, den største av de fem fergene, er ute av drift på grunn av tekniske problemer. Det fører til problemer med trafikken i Moss.

Foto: Bastø Fosen

De siste dagene har den største Bastøfergen, Bastø III, vært ute av drift på grunn av tekniske problemer, noe som har ført til lang ventetid på kaia i Moss, og lange køer gjennom sentrum.

Det har fått ordfører Tage Pettersen (H) til å reagere på Twitter. Onsdag ettermiddag kom han tilbake til hjembyen etter en tur til Oslo, og han ble da møtt av en kø som strakte seg fra Mosseporten til Moss sentrum.

– Dette er ikke greit. Dette er vel den tredje dagen den største fergen har vært ute på grunn av tekniske problemer og det skaper fullstendig kaos. Det er ikke akseptabelt, sier han til NRK.

Laster Twitter-innhold

– Tålmodigheten er oppbrukt

Tage Pettersen

Ordfører Tage Pettersen luftet sin misnøye på Twitter onsdag ettermiddag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Pettersen mener det burde stilles strenge krav til Bastø Fosen om å sette inn ekstraferger når de har ferger ute av drift.

Inntil Bastø III er tilbake i normal drift, kommer riktignok Bastø V til å bli satt inn på flere av den største fergen sine avganger. Men det er ikke godt nok, mener ordføreren.

– Når den største fergen erstattes av en som tar en tredjedel av trafikken, så skaper det problemer. Statens vegvesen vet veldig godt at tålmodigheten til både politikere og innbyggere i Moss er brukt opp for lengst, sier han.

Administrerende direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund, sier til Moss Avis at de håper å ha Bastø III tilbake i drift i løpet av torsdag.