NRK Meny
Normal

Sykehuset kan bli asylmottak

Kjøperen av sykehuset i Fredrikstad er positiv til å huse asylsøkere når pasientene flytter ut i november.

Sykehuset Østfold, avdeling Fredrikstad

Fra 3. november i år blir sykehusets lokaler i Fredrikstad ledige. Da flytter sykehuset Østfold til Kalnes i Sarpsborg.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Vi har fått en henvendelse, et spørsmål om det går an å bruke eiendomsmassen til et midlertidig mottak, mest sannsynlig i høyblokkene, sier advokat Mats Mæland.

Han representerer Kan Cao som har kjøpt sykehuset som skal legges ned 3. november i år.

– Hvis det kun er snakk om midlertidig bruk så kan vi vurdere det, men asylmottak var ikke noe vi hadde sett for oss.

1000 nye leiligheter

For planen til den nye eieren er å bygge 1000 nye leiligheter på sykehusområdet. Det er snakk om både nybygg og omgjøring av eksisterende bygg.

Men å få nødvendige tillatelser av kommune til å gjøre om de blokkene som skal beholdes har tatt mer tid enn eieren beregnet.

–Nå tror jeg Kan Cao uansett vil ønske at det blir tatt i bruk. Så dersom det er behov for å bruke til det asylmottak eller om det er andre behov for å fylle det med mennesker, så tror jeg han vil ønske det framfor å la blokkene stå tomme.

Et spørsmål om økonomi

–Å bruke det til asylmottak kan føre til at markedsprisene på leilighetene vil gå ned som følge av statusen asylsøkere har.

Vi er redde for at det kan få betydning for salgsprisene på leilighetene på sikt, sier Mæland. Han medgir at å la byggene stå tomme betyr tap av leieinntekter.

–Men dersom vi kan tjene det inn på et senere salg, så er det ikke det. Men vi har ikke fått tatt disse vurderingene ennå.

UDI trenger plasser

Fredag kunne UDI ikke svare konkret på om sykehuset er aktuelt. Men assisterende kommunikasjonsdirektør, Håkon Fenstad skriver i en e- post til NRK at de fortsatt har et stort behov for plasser.

UDI er interessert i å komme i kontakt med alle mulige tilbydere av lokaler som kan brukes til overnatting og har lokaler med plass til over 100 personer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skagestad ferdig i FFK

    Midtstopper Edvard Skagestad er ferdig i Fredrikstad Fotballklubb etter kun ett år i klubben, melder f-b.no. 29-åringen fortsetter karrieren i Kongsvinger, der han blir lagkamerat med Olav Øby som nylig fullførte en overgang til klubben fra Sarpsborg 08.

  • Sprengningsuhell på Hvaler

    Politiet i Fredrikstad har vært på Vesterøy Hvaler i forbindelse med et sprengningsuhell ved Kiwi. Sten fra sprengningen har truffet bygningen og påført denne skade. Ingen personskade. Politiet har foretatt undersøkelse, og personell fra Hvaler kommune er på stedet for vurdering