NRK Meny

Svenskene skjerper asylreglene

Fra i dag skjerper svenskene reglene for asylsøkere. Asylsøkere som har fått avslag på søknad om oppholdstillatelse har ikke lenger rett til bistand og bolig. Det melder SVT Väst. Osman Jusuf i Vänersborg sier til SVT at han ikke vet hvor han skal gjøre av seg nå. De skjerpede reglene rammer nær 1000 asylsøkere i Vest-Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter skikarrieren kan være over

    Langrennsløperen Ola Vigen Hattestad fra Ørje frykter skikarrieren kan være over. Hattestad er motivert men 36-åringen, som har to VM-gull og ett OL-gull i sprint, har vært mye syk denne sesongen. – Er jeg ikke i form til mai, er jeg redd det er kjørt sier Hattestad.

  • Krever bedre pasientsikkerhet

    - For at pasientsikkerheten skal bli bedre, må IKT i helseforetakene være mye tydligere presisert i sikkerhetsloven. Det mener Stortingsrepresentant fra Senterpartiet for Akershus, Sigbjørn Gjelsvik. Denne uken ble det kjent at profesjonelle hackere har brutt seg inn i datasystemet til Helse Sør-Øst og PST tror det kan dreie seg om en fremmed stat. - Sikkerhetsloven er ikke tydelig nok når det gjelder helseopplysninger, sier Gjelsvik.