Svensk helt i Fredrikstad

Fredrikstad stanget mot Sogndals mål gjennom hele kampen og det så lenge ut til å ende med nok en målfattig kamp. En svensk innbytter ville det imidlertid annerledes.

Fredrikstad FK

Mattias Andersson kom inn fra benket og scoret to mål. Dermed tok Fredrisktad tre svært viktige poeng i kampen om opprykk fra årets 1. divisjon.

Fredrikstad har slitt voldsomt med uttellingen i årets 1. divisjon og det så lenge ut til at dagens toppkamp mot Sogndal skulle ebbe ut i nok et målfattig resultat. Det var før svenske Mattias Andersson kom på banen.

Fredrikstad har lett med lys og lykter etter en som kan hjelpe dem med det voldsomme sjansesløseriet, og det ser ut som at de har funnet redningen på sin egen benk. Godt hjulpet av en livlig Celso Borges og en strålende Amin Askar, sørget nemlig spissen for en knallsterk 2-0 seier.

Fredrikstad gikk ut i et brukbart tempo i første omgang og skapte flere brukbare sjanser. Allerede etter fire minutter kom den første sjansen til å ta ledelsen, men Borges skudd endte i en forsvarsspiller - det eneste som sto mellom ballen og det åpne målet.

Dette var bare en av mange sjanser, som med litt mer flaks eller dyktighet, kunne endt i målet bak Sogndals sisteskanse Piotr Leciejewski.

Tullete rødt kort

Som om ikke det sjenerøse forsvarsspillet til Sogndal var nok, så fikk hjemmelaget nok en håndsrekning av gjestenes midtbanespiller, Mats Solheim.

Ungutten fikk to gule kort av den svært unødvendige sorten. Først ved å sparke bort ballen etter 34 minutter, deretter for å rive Alex Valencia i trøya fire minutter senere. Dermed måtte Sogndal spille nesten en time med ti mann.

Svensk helt

Etter hvilen fortsatte Fredrikstad å presse og det tok nesten 25 minutter av andre omgang før Sogndal i det hele tatt kom seg ordentlig over midten. Ti minutter tidligere hadde svenske Mattias Andersson kommet inn for en skadet Agim Shabani.

Spissen så ut til å fortsette trenden med dårlige avslutinger, da han etter 73 minutter fikk stå helt alene på 14 meter, og trillet ballen svakt til side for Sogndals mål. Men allerede minuttet senere var han frempå med en skikkelig goalgetter-scoring.

Tomålsscorer

Et Fredrikstad-frispark endte hos Raio Piiroja, som kom til et skudd fra 11 meter. Mattias Andersson fikk en lang tå på ballen og lurte Leciejewski fullstendig.

Like før slutt var spissen på plass igjen, denne gangen var også målet svært vakkert. Midtbanegeneral Celso Borges slo svensken alene igjennom med en strålende gjennombruddspasning, og alene med keeper gjorde Andersson ingen feil. Dermed ble spissen tomålsscorer og dagens helt for et ellers ineffektivt Fredrikstad-lag.