NRK Meny
Normal

Svak økning i ledigheten, men positive tegn

Fra desember til januar har ledigheten steget med én prosent i Østfold. Men de siste fire månedene har likevel ledigheten sunket, viser tall fra NAV.

NAV
Foto: Rainer Prang / NRK

Litt over 5400 personer var registrert som helt arbeidsledige ved utgangen av januar i år, skriver NAV Østfold i en pressemelding. Det er litt under 4 prosent av arbeidsstyrken i fylket.

Selv om ledigheten har steget med én prosent fra desember 2014 til januar 2015, har ledigheten sunket de siste fire månedene med fire prosent. Det er fortsatt høy ledighet i Østfold, men vi har likevel en bedre utvikling enn andre fylker i Norge, mener NAV.

Ser man på januar i fjor mot januar i år, så har antallet helt uten arbeid i Østfold sunket med 7 prosent, eller nesten fire hundre personer. Det er særlig innen bygg og anlegg at utviklingen har vært god og nedgangen har vært størst.

Flest helt ledige finnes det blant dem som har erfaring fra industri og butikk- og salgsarbeid.

Samtidig har økningen i antall ledige vært størst blant personer med bakgrunn fra ingeniør- og IKT-fag, viser statistikken fra januar i fjor til januar i år. Her var det 57 flere helt ledige ved utgangen av januar 2015. NAV tror dette stammer fra utfordringene som oljebransjen har.

Blant de unge under 25 år var det ved utgangen av januar litt over 1000 personer helt ledige i Østfold. Også her er det en svak nedgang sammenlignet med januar i fjor.

Blant fylkets kommuner med mer enn 10 000 innbyggere, er ledigheten høyest i Askim på 4,6 prosent. Deretter følger Eidsberg på 4,2 prosent, Sarpsborg og Fredrikstad på 4,1 prosent, Moss på 3,8 prosent, Halden på 3,7 prosent og Rygge med 3 prosent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hyttebrann i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut til en hyttebrann i Onsøy, det melder brannvesenet på Twitter.

    Brann i hytte på Onsøy
    Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK
  • To personer skadd etter brann

    Politiet opplyser at to personer har blitt skadd i boligbrannen i Sarpsborg sentrum. En person har fått brannskader, mens en annen har fått røykskader. Brannen er nå slukket.