NRK Meny
Normal

Svært travel helg for politiet

Selv sett bort fra knivstikkingen og den brennende bussen på Sellebakk hadde Østfoldpolitiet langt mer enn vanlig å ta hånd om natt til søndag.

Øst politidistrikt Twitter

Vold, fyll og spetakkel preget lørdagsnatta i store deler av Østfold. Og da er hverken Gatebil og Gummibåtfestival tatt med.

Foto: Skjermdump, Twitter

I Askim, Moss, Fredrikstad og på Hvaler måtte politiet pågripe, vise bort eller ta hånd om litt for festglad ungdom.

Fyll, vold og spetakkel i Ørje

Politiet lister opp flere hendelser knyttet til helgas gummibåtfestival i Ørje enn til Gatebil på Rudskogen – som samlet et langt større publikum.

Litt før klokken tre ble to menn anmeldt for urinering på offentlig sted i Ørje sentrum. Da hadde allerede letingen etter en voldelig mann pågått i en drøy time. En person hadde blitt slått ned ved Ørje kanal i 0130-tiden. Gjerningsmannen var i natt ikke kjent, men politiet opplyser at de skal snakke med flere vitner til hendelsen.

Sent lørdag kveld måtte politiet vise bort flere ungdommer fra Ørje sentrum på grunn av dårlig oppførsel.

En beruset jollefører i Ørje kanal ble også tatt på land, og blåseprøven viste en promille på hele 2,4.

På Gatebil handlet det meste om promillekjøring. En kvinne i 20-årene fra Larvik og en mann i 20-årene fra Follo blåste i politiets ballonger til henholdsvis 1,7 og 1,4 i promille.

Begge er anmeldt og begge ble fratatt førerkortet på stedet. En beruset mann i 20-årene ble også pågrepet på grunn av ordensforstyrrelser på Gatebil.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box