NRK Meny
Normal

Surt tomålstap for HK Halden

Kveldens sluttresultat på 20–22 i Rakkestadhallen irriterer både HK Haldens trener og spillere.

HK Halden - Vipers

Malene Staal bryter gjennom Vipers-forsvaret tidlig i kampen.

Foto: Petter Larsson / NRK

Lagene fulgte hverandre jevnt fra start, og vekslet om ledelsen. Ved pause er stillingen 10–11 i favør Vipers Kristiansand. Ledelsen økte til tre mål underveis, og ved slutt hadde HK Halden ikke klart å hente den inn. Sluttresultatet ble 20–22 til Vipers Kristiansand.

Misfornøyde

– Jeg er aldri fornøyd med å tape, sier HK Haldens danske trener Morten Holmen, vi er kommet for langt til det. Nå skal vi hjem å se gjennom kampen for å finne ting vi kan bli bedre på.

– Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt, sier Hanne Frandsen, som ble kåret til HK Haldens beste spiller i kveld.

– Vi hadde sjansene, men vi kaster vekk for mange baller, så de kontrer og skårer. Vi holder dem på 22 mål, men vi kunne gjerne ha skåret 25 i dag.

Trener Holmen er inne på det samme når han snakker med NRK Østfold etter kampen.

Anette Helene Hansen, HK Halden

Anette Helene Hansen fra straffemerket i Rakkestadhallen.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Min første tanke er at vi må skåre på sjansene våre. Vi spiller oss fornuftig til sjanser gjennom hele kampen. Men vi bommer for mye, og de må vi skjerpe oss på, fortsetter treneren.

- Vipers var ikke bedre enn oss på noen måte. Tap 20–22 viser at det er små marginer.

Revansjelystne foran returkampen

Det er returkamp i Kristiansand om en uke. Utgangspunktet for haldenserne er ikke optimalt, men heller ikke håpløst, syns både Holmen og Frandsen.

– Nå har vi en viktig seriekamp på onsdag som vi må fokusere på. Men så er vi klare, håper jeg, til å gi dem en skikkelig kamp der nede, sier Holmen.

– Jeg tror egentlig vi er bedre trent enn Vipers, sier Frandsen.

– Vi kan løpe enda mer med dem i neste kamp. Vi er fortsatt et ungt og nytt lag, så forhåpentligvis har vi lært litt til neste kamp.

De to første rundene i European Cup Winner's cup skal skille ut 16 lag. De skal videre i cupspill, fram til to finalelag er klare til å gjøre opp seg imellom.

To av de tre norske lagene klarte altså å trekke hverandre, og i kveld er det derfor et nabooppgjør, rent europeisk sett, som ble spilt i Rakkestadhallen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.