NRK Meny
Normal

Strömstadpartiet gir seg

Partiet ble kjent for å være kritisk til nordmenn som overtok byen, men partilederen sier det handlet om boligpolitikk.

Strömstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Sven Moosberg, Strømstad

Partileder Sven Moosberg.

Foto: Rainer Prang / NRK

Strømstadpartiet legger ned virksomheten. Det melder Sveriges Radio.

Partiet ble dannet før valget i 2006 og ble største enkeltparti i Strømstad med nesten 30 prosent av stemmene.

Partiet ble kjent for å være kritisk til det ganske massive innrykket av norske investorer på eiendomsmarkedet i byen, men partileder Sven Moosberg sier det egentlig handlet om å få kontroll på boligpolitikken i sentrum.

– Vi synes bynære sentrale tomter ikke skal selges, men kommunen skal bygge der. Det skal være slik at folk som bor i byen skal kunne leie en leilighet sentralt. Det har vi lyktes med, sier Moosberg.

Vil ikke ha sommerkoloni

Det var et mål å hindre at Strømstad sentrum ble en sommerkoloni for nordmenn, med tilhørende mørke vinduer omkring i sentrum vinterstid

– Det skal lyse sentralt i Strömstad. Det skal ikke være sommerboliger i sentrum, sier han.

Det har vært vanskelig å skaffe folk til politiske verv i partiet, og 2014 blir derfor Strømstadpartiets siste år. Men Moosberg mener at mye er oppnådd.

– At vi etter åtte år velger å avvikle partiet har mindre å gjøre med våre ambisjoner enn at vi har fått til noe. Vi har fått til noe i løpet av sju år og vi kommer til å få til ting det siste året også.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.