NRK Meny
Normal

Streik kan ramme Maxi Mat

Hvis det blir streik blant svenske butikkansatte til påske, blir MaxiMat på Svinesund den eneste butikken ved grensa som tas ut.

Gamle Svinesund handelsområde

MaxiMat-butikken på Svinesund kan bli rammet av streiken.

Foto: Rainer Prang / NRK

Butikken, som ligger på Svinesund handelsområde, kan bli tatt ut i streik.

Fagorganisasjonen Handels har varslet storstreik fra 1. april.

– Tror ikke det blir streik

Butikksjef Tom Erik Bakke på MaxiMat tror ikke det blir noen katastrofe om det blir streik, men han mener streikefaren er lav.

– Signalene vi har fått fra både vår organisasjon på arbeidsgiversiden og Handels' organisasjon, tyder på at dette kommer til å bli løst innen den tid, sier Bakke.

Nordby shoppingcenter ved Svinesund slipper unna den svenske handelsstreiken, i alle fall i første omgang, ifølge NTB.

Ikke streik på Nordby

Da det svenske fagforbundet Handels varslet streik mandag formiddag, fikk ledelsen ved kjøpesenteret beskjed om at deres ansatte ikke var omfattet av varselet, som gjelder fra 1. april.

– En streik hos oss ville vært en katastrofe. Vi lever av hver omsatte krone, og dette ville ført til tap på mange millioner, sier den norske senterlederen Ståle Løvheim til NTB.

Artikkelen fortsetter under bildet

Grensehandel

påske og svensketur er blitt en stor tradisjon på Østlandet. Nå kan handleglade nordmenn puste lettet ut - påskeflesket ser ut til å være reddet...

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Folksomt på skjærtorsdag

Nordmenn fra store deler av Østlandet pleier å valfarte over grensa for å fylle handleposene i påsken. Særlig folksomt er det vanligvis skjærtorsdag, når butikkene er stengt her hjemme.

– Om butikkene i Strømstad eller andre steder ved grensa blir rammet, det vet jeg ikke, sier Løvheim.

LES OGSÅ:

Misliker aksjonsformen

Han tror på ingen måte Handels har skånet butikkene som lever av grensehandel, men at det er tilfeldig hvem som blir tatt ut i streik.

– Personlig syns jeg uansett det er en trist aksjonsform som rammer både tredje og fjerde person, ikke bare de to partene konflikten egentlig gjelder, sier han.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.