NRK Meny
Normal

Mange strandryddere i aksjon

Hele 39 strender er meldt inn til aksjonen strandryddedagen i Østfold. Det betyr at mange frivillige er ute for å samle søppel langs strendene våre i dag. - Innsatsen i Østfold er veldig bra, sier kampanjeleder Mali Hole Skogen.

Strandryddedagen

Glassverket barnehage i Moss rydder søppel på Fiskestranda.

Foto: Cecilie Kildahl, Moss kommune

Mange skoler og skoleelever har allerede vært ute torsdag og fredag. I Moss stilte elevene opp rundt nesten hele Jeløya.

Der stiller også Moss undervannsklubb opp for å rense opp i kanalan mellom bysiden og Jeløy. Dykkerne fant de både sykler, handlevogner og et piano lørdag formiddag.

strandryddedagen

Moss undervannsklubb fant mye søppel på havbunnen i Mossesundet og i Kanalen i Moss lørdag formiddag. Her restene av en gammel handlevogn.

Foto: Anders Winlund / NRK

Over to tonn

- Vi samlet inn to tonn strandsøppel i fjor, og regner med at det blir mer i år, sier Cecilie Kildahl i Moss kommune.

strandryddedagen

Hoppern skole ryddet store mengder søppel på Tronvikstranda i Moss.

Foto: Cecilie Kildahl, Moss kommune

- Kjempebra! Folk som bor nærme havet er opptatt av å ha det ryddig og sikkert på strendene sine. Og nå som sommersesongen nærmer seg, stiller de opp for å få det rent, sier Hole Skogen fra Hold Norge rent som står bak strandryddedagen.

Det er rydding på 700 strender i Norge. 20.000 frivillige stiller opp. Målet til aksjonen er over 1000 tonn innsamlet søppel i løpet av helga.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23.00