Mange strandryddere i aksjon

Hele 39 strender er meldt inn til aksjonen strandryddedagen i Østfold. Det betyr at mange frivillige er ute for å samle søppel langs strendene våre i dag. - Innsatsen i Østfold er veldig bra, sier kampanjeleder Mali Hole Skogen.

Strandryddedagen

Glassverket barnehage i Moss rydder søppel på Fiskestranda.

Foto: Cecilie Kildahl, Moss kommune

Mange skoler og skoleelever har allerede vært ute torsdag og fredag. I Moss stilte elevene opp rundt nesten hele Jeløya.

Der stiller også Moss undervannsklubb opp for å rense opp i kanalan mellom bysiden og Jeløy. Dykkerne fant de både sykler, handlevogner og et piano lørdag formiddag.

strandryddedagen

Moss undervannsklubb fant mye søppel på havbunnen i Mossesundet og i Kanalen i Moss lørdag formiddag. Her restene av en gammel handlevogn.

Foto: Anders Winlund / NRK

Over to tonn

- Vi samlet inn to tonn strandsøppel i fjor, og regner med at det blir mer i år, sier Cecilie Kildahl i Moss kommune.

strandryddedagen

Hoppern skole ryddet store mengder søppel på Tronvikstranda i Moss.

Foto: Cecilie Kildahl, Moss kommune

- Kjempebra! Folk som bor nærme havet er opptatt av å ha det ryddig og sikkert på strendene sine. Og nå som sommersesongen nærmer seg, stiller de opp for å få det rent, sier Hole Skogen fra Hold Norge rent som står bak strandryddedagen.

Det er rydding på 700 strender i Norge. 20.000 frivillige stiller opp. Målet til aksjonen er over 1000 tonn innsamlet søppel i løpet av helga.