NRK Meny
Normal

– Det er internasjonal klasse på scoringen

LA MANGA (NRK): 17 år gamle Jørgen Strand Larsen viste søndag hvorfor flere europeiske klubber ønsker å kjøpe ham.

Jørgen Strand Larsen scoret mot CSKA Moskva søndag. Hør reaksjonen hans på kampen her.

Se intervjuet med Jørgen Strand Larsen etter søndagens treningskamp mellom CSKA Moskva og Sarpsborg 08.

CSKA Moskva - Sarpsborg 08 3-1

– Det var helt nydelig, selve scoringa er det internasjonal klasse over, dette har Jørgen i blodet, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK etter kampslutt mot CSKA Moskva på La Manga.

Treneren snakker om scoringen til den 17 år gamle spissen Jørgen Strand Larsen, som denne sesongen har blitt tatt opp i A-stallen til sarpingene.

Etter 75 minutter, på stillingen 3-0 til russerne, dukket Strand Larsen opp og lobbet ballen nydelig over CSKA-keeper Ilya Pomazun til en redusering.

– Selv om det ble tap, så var det selvfølgelig gøy å score mot så god motstand, sier spissen til NRK.

– Trøkk i de gutta

Unggutten klarte seg svært godt i den snaue halvtimen han fikk mot store og rutinerte forsvarsspillere som brødrene Alexey og Vassily Berezutskiy.

Spillere som for kort tid siden spilte gruppespill i mesterligaen, og som forsvarer laget som ligger på 3. plass i den russiske eliteserien.

– Jeg merker at vi møtte ordentlig god europeisk motstand i dag. Det går fort, så det gjelder å være på tærne. Det var skikkelig trøkk i de gutta bak der, smiler 17-åringen.

Sarpsborg Arbeiderblad skrev tidligere denne uken at klubber fra flere europeiske toppligaer er interesserte i den unge spissen, og at han kan bli solgt allerede før seriestart i eliteserien.

Jørgen Strand Larsen

Jørgen Strand Larsen jubler etter å ha redusert mot CSKA Moskva på La Manga søndag kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Trives godt

Hovedtrener Geir Bakke advarer likevel mot å ta helt av i opphaussingen av spissen.

– Jeg håper vi får beholde ham lengst mulig. Han skal forvaltes og foredles godt hos oss så lenge vi har muligheten. Men det er viktig at man ikke tar helt av, det finnes nok av eksempler på spillere som ikke har ent opp slik man skulle tro, sier Bakke.

Selv trives spissen svært godt i Sarpsborg 08 om dagen.

– Ja, selvfølgelig. Jeg tenker kun på min egen og lagets utvikling nå, så får vi se hva som skjer, sier Strand Larsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08