NRK Meny
Normal

«Flyttelass» var ulovlig alkohol

En svensk mann ble fredag kveld stoppet på Ørje tollsted med nærmere tre tonn alkohol i bagasjen. «Flyttelass» var svenskens forklaring.

Ørje tollsted

Det var her ved Ørje tollsted at den svenske mannen måtte levere fra seg «flyttelasset» sitt.

Foto: Vidar Tangerud

Den svenske mannen må ha planlagt en storstilt innflytningsfest - «flyttelasset» bestod nemlig av 2700 liter øl, 108 liter vin og 98 liter brennevin.

– Dette er et ganske stort beslag, det er vel ikke stort mer man får inn i en varebil for å si det sånn, sier vaktsjef ved Tollregion Øst-Norge.

Det var i 17-tiden fredag kveld, at den drikkeglade svensken ble stoppet ved tollstasjonen i Ørje. Med tanke på at rekordbeslaget for øl ligger på 2800 liter, var det kanskje ikke så overraskende at mannen ble pågrepet av politi på stedet, og tatt inn til avhør av mannskaper fra Marker og Rømskog lensmannskontor.

Flere beslag

Svensken var imidlertid ikke den eneste som prøvde lykken over grensa i innledningen til helga.

LES OGSÅ:

Drøye to timer tidligere prøvde en Litauer å få med seg store mengder alkohol over grensa på Svinesund. Mannen forsøkte å få med seg 630 liter øl, 45 liter vin og 67 liter brennevin over til Norge. Litaueren ble stoppet av våkne tollere på grensa og ble ilagt et forelegg på kr. 35.000,-

Tidligere på morgenen, nærmere bestemt 05.45, ble også en polsk-registrert trailer stoppet på Svinesund. Traileren var lastet med medisiner som ikke var deklarert, og føreren av traileren ble bøtelagt med kr. 10.000,-

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.