NRK Meny
Normal

«Flyttelass» var ulovlig alkohol

En svensk mann ble fredag kveld stoppet på Ørje tollsted med nærmere tre tonn alkohol i bagasjen. «Flyttelass» var svenskens forklaring.

Ørje tollsted

Det var her ved Ørje tollsted at den svenske mannen måtte levere fra seg «flyttelasset» sitt.

Foto: Vidar Tangerud

Den svenske mannen må ha planlagt en storstilt innflytningsfest - «flyttelasset» bestod nemlig av 2700 liter øl, 108 liter vin og 98 liter brennevin.

– Dette er et ganske stort beslag, det er vel ikke stort mer man får inn i en varebil for å si det sånn, sier vaktsjef ved Tollregion Øst-Norge.

Det var i 17-tiden fredag kveld, at den drikkeglade svensken ble stoppet ved tollstasjonen i Ørje. Med tanke på at rekordbeslaget for øl ligger på 2800 liter, var det kanskje ikke så overraskende at mannen ble pågrepet av politi på stedet, og tatt inn til avhør av mannskaper fra Marker og Rømskog lensmannskontor.

Flere beslag

Svensken var imidlertid ikke den eneste som prøvde lykken over grensa i innledningen til helga.

LES OGSÅ:

Drøye to timer tidligere prøvde en Litauer å få med seg store mengder alkohol over grensa på Svinesund. Mannen forsøkte å få med seg 630 liter øl, 45 liter vin og 67 liter brennevin over til Norge. Litaueren ble stoppet av våkne tollere på grensa og ble ilagt et forelegg på kr. 35.000,-

Tidligere på morgenen, nærmere bestemt 05.45, ble også en polsk-registrert trailer stoppet på Svinesund. Traileren var lastet med medisiner som ikke var deklarert, og føreren av traileren ble bøtelagt med kr. 10.000,-

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Motsatt kjørefelt før dødsulykke

    Ifølge svenske medier skjedde dødsulykken på E18 ved Årjäng på fredag etter at en personbil kom over i feil kjørebane og kolliderte med en lastebil. En 58 år gammel kvinne fra Halden omkom i kollisjonen. En 62 år gammel mann er til behandling for alvorlige skader på sentralsykehuset i Karlstad.

  • Jernalderfunn datert i Rygge

    Arkeologiske funn av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge er datert til tidlig jernalder. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.