NRK Meny
Normal

Storaksjon mot spisesteder i Sarpsborg og Fredrikstad

To steder ble stengt på stedet og anmeldt for brudd på serveringsloven.

Laster kart, vennligst vent...

Lørdag kveld gjennomførte politiet, i samarbeid med flere andre offentlige etater, en kontroll av totalt åtte serveringssteder i Sarpsborg og Fredrikstad.

Mistenker ulovlig arbeidskraft

Under kontrollen ble to personer tatt med for nærmere kontroll av ID og arbeidstillatelser. Da viste det seg at de ikke hadde oppholdstillatelse i Norge. En av dem ble pågrepet, forteller politiførstebetjent Per Marius Thorbjørnsen ved Østfold politidistrikt.

To av serveringsstedene ble steng og anmeldt for brudd på serveringsloven. De blir nå etterforsket videre av politiet.

Politiet mistenker også bruk av ulovlig arbeidskraft og svart omsetning på flere av stedene.

Forbyggende effekt

Til sammen deltok et titalls tjenestemenn i kontrollen. De besto av representanter for kemneren i Sarpsborg og Fredrikstad, Mattilsynet i Sarpsborg og Fredrikstad, Sarpsborg kommune, Østfold politidistrikt og Politiets utlendingsenhet.

Kontrollen skal ha som hensikt å avdekke lovbrudd samtidig som den skal ha en forebyggende effekt.

– Det vi ønsket å kontrollere var hvem som er ansvarlig for driften og om serveringsstedene oppfyller pliktene i henhold til utlendingsloven. Videre at ansatte er innmeldt i arbeidstakerregisteret og at arbeidsgiver forholder seg til gjeldende regelverk for servering, sier politiførstebetjent Thorbjørnsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • «Mr. Hockey» kan bli årets ildsjel

    Jan Georg Lund i Stjernen Hockey er en av fem nominerte til prisen Årets Ildsjel under årets Idrettsgalla. Lund ble overrasket med nominasjonen i formiddag. Tittelen er et av de aller gjeveste trofeene som blir delt ut på Idrettsgallaen, som går av stabelen på Hamar 6. januar neste år.

    Jan Georg Lund er nominert til Årets Ildsjel
    Foto: Sebastian Nordli/NRK