NRK Meny

Aksjonerte mot bilvaskehaller i Moss

Politi, skattemyndigheter og NAV gjennomførte en aksjon mot åtte vaskehaller i Moss i formiddag. Fem personer er pågrepet siktet for arbeid uten arbeidstillatelse eller lovlig opphold.

Politiaksjon i Moss

Politiet i Moss besøkte åtte bilvaskehaller i byen i formiddag.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK
Byline Heidi Gomnæs
Journalist
Byline Ketil Strebel
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Av de åtte virksomhetene vi har besøkt kommer fire til å få gebyr fordi de ikke hadde personallister, forteller Mosse-politiets ordenssjef Jon Erland Fløgstad som ledet aksjonen.

Samordnet aksjon

Det var NAV kontroll, kemneren i Moss og politiet aksjonerte som aksjonerte mot bilpleiefirmaer og vaskehaller i byen.

Klokka ti i morges omringet politiet de to første vaskehallene med uniformert politi. Ved disse vaskehallen har det tidligere vært påvist skattemessige avvik.

Formålet med aksjonen var å avdekke personer uten lovlig opphold i landet, ulovlig arbeid og eventuelt annen kriminell virksomhet.

Etterforskes videre

– Den videre etterforskningen vil være avgjørende for hva som skjer videre. Det kan være aktuelt med reaksjoner overfor firmaene som hadde arbeidskraft uten arbeids- eller oppholdstillatelse, sier Fløgstad.

– Hva med de fem som ble pågrepet?

– De er i vår forvaring, og hva som skjer videre blir avgjort i morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sa nei til ulvejakt i Østfold

    Det blir ingen ordinær ulvejakt i Østfold i vinter. Det har Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus vedtatt i dagens møte. Men det skal felles 12 ulver utenfor ulvesonen i Akershus og Hedmark kommende vinter. Møtet fortsetter utover ettermiddagen, og skal blant annet avgjøre hva som skal skje med de 16 ulvene i Julussa- og Osdalsflokken i Hedmark.

    Ulv