NRK Meny
Normal

Stor skuffelse i Mysen for tap av fotballfest

Neste års 16. mai-kamp er lagt til Askim. – Det føles som om de har fra røvet oss arvesølvet.

Mysen - Askim

16. mai-kamp i Mysen har blitt en tradisjon. Her fra årets kamp.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Folkefest og fotballkamp på 16. mai har blitt en tradisjon i Mysen. Men nå har Østfold Fotballkrets bestemt at i 2015 skal Mysen IF møte Askim FK – på bortebane, skriver Mysen IF på deres hjemmesider.

– Jeg er kjempeskuffet. Mysen har bygget opp en folkefest gjennom mange år. Det har blitt en merkevare for klubben og byen som vi gjerne ville beholdt. Vi har jo fått det tildelt nettopp fordi det har vært godt besøkt, sier fotballeder i Mysen IF, Egil Jacobsen til NRK.

– Stor nedtur

Mysen - Askim

16. mai har lenge vært en festdag i Mysen. Blant annet dukket pleier russen å dukke opp.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

I år fulgte 700 tilskuere kampen mellom Mysen og Askim dagen før nasjonaldagen i oppgjøret i 4. divisjon. Nå er skuffelsen i byen stor.

– Men vi er nødt til å akseptere det. Vi håper at Askim klarer å følge opp den festen vi har skapt over mange år. Det gjenstår å se, sier Jacobsen.

– Vi får bare håpe at vi får kampen igjen i 2016. Så kommer vi til å ha et tilsvarende arrangement en annen dag. Men 16. mai er veldig spesielt for oss, så det er en nedtur.

Det er Even Elvenes i Mysen IF enig i.

– Jeg forstår at kampene skal gå forskjellige steder. Men vi i Mysen spurte for lenge siden om vi kunne ha 16. mai-kampen. Vi lovet å legge store ressurser i det, og det har blitt en stor suksess, sier han.

Eidsbergordfører: – Det er ille

Mysen - Askim

Fra kampen i år. Da var det Mysen som vant.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Elvenes viser til at Askim fikk kampen i 2009.

– Da gjorde de ingenting ut av det. Det kom nesten ingen folk. Det er ingenting som vil glede meg mer enn om de får til å lage en fest. Men det er opp til dem å bevise.

– Vi må være tolerante. Men vi er preget av det her. Det føles som om de har tatt fra oss arvesølvet, sier Elvenes videre.

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas fikk høre nyheten om kampen på tirsdag.

– Det er riktig ille. Askim kan få både helsehus, ski-NM og Kraftfestivalen. Men fotballkampen 16. mai, den skal de ikke røre. Den har vært på Mysen stadion helt siden jeg ble ordfører, og det har vært en fantastisk fest.

– Det her er en ripe i sjela til Mysen IF. Jeg har skjønt at det er flere fotballedere som har tatt det her tungt i dag, sier ordføreren.

(Saken fortsetter under bildet.)

Erik Unaas og Thor Hals

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas og ordfører Thor Hals fra Askim under årets 16. mai-kamp.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Lover fest i Askim

Det har ikke lyktes NRK i å komme i kontakt med fungerende leder i Askim FK Rune Jahren, men han skriver på Facebook at han mener Mysens Even Elvenes tar for hard i.

– Det er vel rett og rimelig at det blir en fornuftig fordeling av slike kamper. Og innerst inne er nok du også enig i en slik politikk, skriver Jahren.

Askim-ordfører Thor Hals synes det bare er hyggelig at de har fått kampen.

– Jeg var ikke ordfører sist vi fikk kampen. Men jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste for å bidra til å skape en folkefest og en fotballfest.

– Jeg føler ikke at vi har tatt noe fra noen. Jeg ser heller på det som at Askim har fått en mulighet. Jeg oppfordrer alle i Mysen til å støtte opp om fotballaget sitt i Askim. Så kan vi i fellesskap lage en morsom dag, sier Hals.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik-seier mot Gjelleråsen

    Slevik spilte i kveld andre kamp i kvartfinalen i innebandy på bortebane mot Gjelleråsen. Fredrikstad-laget vant 4-7, og har to seire i best av fem-serien.

  • Sparta tapte første semifinalekamp

    Lillehammer scoret 12 minutter og 23 sekunder ut i den fjerde perioden og vant med det den første semifinalekampen mot Sparta. Neste kamp spilles på Lillehammer på søndag.