NRK Meny
Normal

Verdens største fotball-t-skjorte

Det som skal bli verdens største fotball-t-skjorte er på vei fra Mysen og straks fremme på VM i Sør-Afrika.

Video Verdens største fotballdrakt

Verdens største fotballdrakt.

11. juni er fotball-VM i gang i Sør-Afrika. På Mysen pakkes nå 600 fotballskjorter som etterhvert skal bli til én.

600 signerte skjorter

– T-skjortene skal representere hva fotballen skaper av felleskap på kloden, forklarer samboerparet Bjørn Heidenstrøm og Marianne Grinaker. Han er straks fremme i Sør-Afrika, og har syklet hele veien fra Mysen og samlet fotballskjorter.

Til slutt skal dette bli et felleskaps-symbol. Verdens største fotballdrakt.

Alt fra FC Barcelona via den nederlandske toppserieklubben Heerenveen, til det sørafrikanske landslaget og videre til Mysen IF. Alle draktene med signaturer skal bli til den største drakta i verden.

Syklet fra Mysen til Sør-Afrika

– Jeg har kommet over grensen fra Malawi. Jeg føler at det gikk veldig bra der, sier Bjørn Heidenstrøm på telefon til NRK, mens samboeren viser oss bilder fra reisen hans.

– Det å se at de aller fleste menneskene i verden bryr seg er veldig gledelig. Åtti millioner mennesker har sett en skallet nordmann på sykkel, og gitt ham lov til å prate om flyktninger på enten russisk fjernsyn, i svenske aviser, eller på belgisk radio, forteller Heidenstrøm.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann fra Halden alvorlig skadet

    Tilstanden til Halden-mannen som kolliderte på E18 i Årjäng fredag ettermiddag er fortsatt svært alvorlig, det skriver Halden Arbeiderblad. Det var mannens kone som kjørte bilen, og hun døde i ulykken. Mannen ligger nå på til sentralsykehuset i Karlstad.

  • Snublet over 1600 liter alkohol

    En turgåer i Østfold ringte i går politiet etter å ha snublet over store mengder alkohol gjemt i skogen. Da Tolletaten og politiet rykket ut fant de over 1 600 liter alkohol fra Øst-Europa. Smuglerdepotet lå like ved gren seovergangen i nærheten av Kornsjø.