NRK Meny
Normal

700 tilskuere fulgte 4. divisjonskamp i Mysen

Det ble en skikkelig fotballfest da rivalene Mysen og Askim barket sammen til oppgjør i 4. divisjon i dag.

Det har vært fulle runder og full fest i både eliteserien og 1. divisjon i dag, men fotballens festdag gjelder også for lagene i lavere divisjoner.

A-lagene til Mysen og Askim har ikke møtt hverandre i seriespill siden 2011, men etter at sistnevnte rykket ned fra 3. divisjon forrige sesong, var det duket for et realt lokaloppgjør i Mysen i kveld.

«Fredag 16. mai kl. 1900 eksploderer det på Mysen stadion der hjemmelaget møter topplaget Askim i A kamp. Mulig du har fått med deg at Mysen anser seg selv som favoritt selv om de ligger helt nede på 7 plass. Ja ja de får leve i trua…. Er sikker på at våre A lagsspillere kommer til å gå med hevet hode i 17. mai toget :-)», skrev daglig leder Tom Bolstad i Askim på klubbens hjemmesider før kampstart.

Askim-gutt i mål for Mysen

Mysen - Askim

Mysens Ole Martin Haug (t.h) og Martin Solberg Nesset (Askim FK) i duell. Haug sørget for at Mysen slo naboene.

Foto: Glenn Thomas Nilsen/Mysenfotball.no

Men foran drøyt 700 tilskuere var det Mysen og Ole Martin Haug som kunne le sist.

Etter 53 minutters spill scoret han kampens eneste mål og sørget for at hjemmelaget tok tre poeng.

– De siste to årene har vi hatt lokaloppgjør mot Rakkestad, men de fleste synes nok at det er litt mer nerve i oppgjørene mot Askim. De har en slags storebrorsmentalitet, så det er klart det er utrolig morsomt å slå dem, sier leder i Mysen Egil Jacobsen.

Lederen gir samtidig mye av æren for seieren til keeperen Thomas Brubak.

Unggutten ble leid inn fra Sarpsborg 08 frem til 1. juli for å spille for juniorlaget til Mysen. Men ettersom både Mysens førstekeeper, og begge juniorkeeperne, er skadet fikk han i kveld sin andre seniorkamp for laget.

– Askim hadde sine sjanser i dag, men vår unge keeper gjorde mange flotte redninger. Han fortjener all mulig ros i dag, sier Jacobsen.

Brubak spilte for øvrig for Askim frem til han gikk til Sarpsborg 08 i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Erik Unaas og Thor Hals

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas og hans ordførerkollega Thor Hals fra Askim var naturligvis også på kamp i kveld.

Foto: Glenn Thomas Nilsen/Mysenfotball.no

«Stemmen i Kollen» var speaker

700 tilskuere på en kamp i norsk 4. divisjon er på ingen måte hverdagskost. Men når det er naborivalen som kommer på besøk mobiliseres det.

– Det har vært en strålende dag, med mange tilskuere og fantastisk vær. Dette er noe helt annet enn det vi er vant med.

Jacobsen sier at rammen rundt kveldens kamp minner om da Fredrikstad besøkte Mysen stadion til cupkamp i 2008. Da var det 2300 tilskuere på tribunene.

Mysen - Askim

De yngre lagene i Mysen fikk lov å være maskoter under lokaloppgjøret.

Foto: Glenn Thomas Nilsen/Mysenfotball.no

– Det er klart at det var mange flere mennesker her da, men jeg fikk nesten den samme følelsen i kveld. Vi monterte ekstra lydanlegg for å ha skikkelig lyd, og vi har solgt fra grillen og stekt vafler. Det har vært en fantastisk omsetning i dag, sier han.

Til og med speakeren under kveldens kamp var med på å skape en ekstra spesiell ramme rundt kampen.

– Det er litt morsomt at Kjell Erik Kristiansen tok turen og stilte opp som speaker for oss i dag.

Kristiansen er for de fleste kanskje best kjent som «Stemmen i Kollen», etter 22 år som speaker i hoppanlegget.

Kampfakta (fra Smaalenene.no)

Mysen – Askim FK 1–0 (0–0)

1–0 Ole Martin Haug (54)

Mysen: Thomas Myhre Bubak, Piotr Kulpaka, Frank Sandberg, Elias L. Bye, Krzysztof Pilski (Eirik Haugland fra 78.), Kristian Magnus Røine (Eirik Henningsmoen fra 69.), Marius Sørlie, Hans-Arne Kværner, Ole Martin Haug (Daivoud Al-Aanazi fra 84.), Aron Larsen (Kristian Nordli fra 26. (Peter Tobias Jensen fra 94.), Marcin Golebiewski.

Askim FK: Marius H. Holmen, Irmantas Zelmikas, Kenneth Lindstad (Espen Wiig fra 86.), Martin Riseng, Martin S. Nesset (Kim-Binh Vo fra 55.), Abdullah Ashraf, Magnus Arnesen Onstad, Mats Eirik Haug, Are larsen (Faris Ibrulj fra 65.), David Kjær Pedersen, Kaiwan Hussaini.

Gult kort: Kristian Magnus Røine, Marius Sørlie, Hans-Arne Kværner, Mysen og Marius H. Holmen, Askim FK.

Dommer: Djenan Saldo, Tveter

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH krever beklagelse

    Halden Topphåndball krever en offisiell beklagelse fra dommerne som dømte gårsdagens cupkamp mot Elverum. Det skriver klubbens daglige leder i en pressemelding. Han reagerte spesielt på en kommentar fra den ene dommeren som ble oppfattet som krenkende. Håndballforbundet har nå fått en rapport fra klubben.

    Mads Fredriksen
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
  • Alvimhaugen skole kan vinne pris

    Alvimhaugen skole i Sarpsborg er en av femten skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen skal gå til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk laget av Dronning Sonja. Vinneren blir annonsert 10. oktober.