- Frp kommer til å tape

Tage Pettersen i Høyre er ikke enig med Frps Erlend Wiborg om at oppgraderingen av Melløs stadion bør stanses.

Tage Pettersen

Tage Pettersen i Høyre ønsker ikke å stanse oppgraderingen av Melløs stadion i Moss.

Foto: NRK

– I stedet for å kaste bort pengene på å innfri lisenskravene på Melløs, bør Moss kommune spare pengene og jobbe med et nytt Arena–prosjekt, sier Frps Erlend Wiborg, til Moss avis.

Dersom Moss FK skulle redde plassen i årets 1. divisjon vil en oppgradering av Melløs stadion være en dyd av nødvendighet, for å få fornyet lisens til å spille toppfotball. Skulle de imidlertid rykke ned til 2. divisjon er ikke behovet for oppgradering lenger like stort, og dette ønsker Wiborg nå å utnytte.

LES OGSÅ:

– Hvis de rykker ned, trenger de ikke «mixed-zone» og dopingrom på Melløs stadion for å spille 2. divisjon. Et grovt anslag er at 20 av 50 millioner kroner er brukt på gressteppet, undervarme og flomlys og det vil si at man kan spare 30 millioner ved å stoppe oppgraderingen nå, før det er for sent, sier han.

Ekstra byrde for klubben

Tage Pettersen i Høyre deler ikke Wiborgs syn angående oppgradering av Melløs.

– Nei, i utgangspunktet så gjør jeg ikke det og jeg opplever at dette er enda et forsøk på en omkamp i forhold til stadion-saken i Moss. I tillegg så synes jeg også at i de forutsetningene Wiborg legger her, nok legger enda en byrde på skuldrene til klubben, som nå kjemper om å overleve i 1. divisjon i år, sier han

Må oppgraderes

Moss har fått dispensasjon fra fotballforbundet til å bruke Melløs ut denne sesongen. Blir det spill på det nest høyeste nivået også neste år, vil ikke Melløs, i den tilstanden den er i dag, lenger være et alternativ.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Melløs

Melløs stadion oppfyller ikke kravene for toppfotball, og må oppgraderes dersom Moss beholder plassen i 1. divisjon.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Melløs er nedslitt, og derfor bevilget bystyret penger for å oppgradere dagens stadion, i henhold til de kravene fotballforbundet setter. Vi har fått en ny gressmatte med undervarme, er snart ferdige med lysanlegget, og de innvendige arbeidene på stadionlokalene står nå for tur, sier Pettersen.

– En kamp Frp vil tape

Hvis Høyre er enige med Tage Pettersen og ikke støtter Frp, vil det ikke bli flertall for å stanse oppgraderingen av stadion når saken blir behandlet politisk, et scenario Pettersen ser på som sannsynlig.

– Sannsynligheten for at Høyre støtter Frp er forholdsvis liten, og frem til i dag så føler jeg at et veldig bredt flertall i Moss har stått samlet i forhold til at vi ønsker å oppgradere Melløs stadion. Sånn sett så blir vel dette enda et forsøk fra Frp på å få en ny diskusjon om denne saken, som jeg tror de kommer til å tape, sier han.