Stjernen rykket forbi Sparta

Stjernen slo Lillehammer 5-2 i eliteserien ishockey..

Nå skiller bare sju poeng fra 3.- til 8.-plass. Kampen om seeding i sluttspillet tegner til å bli mest spennende i serieinnspurten. Stavanger er ni poeng foran serietoer Lørenskog, som igjen er 13 foran tredjeplasserte Vålerenga.

Mellom Sparta på siste sluttspillplass er det ti poeng ned til Manglerud Star. Derimot er det tett som hagl blant lagene som kjemper om hjemmefordel og gunstigere motstandere i sluttspillet.

Stjernen passerte med sin seier nabo Sparta og klatret til 7.-plass. Lillehammer mistet sjansen til å klatre til 3.-plass. Etter en målløs 1. periode var det Lillehammer som tok ledelsen, men tre Stjernen-mål på 1.42 minutt vendte kampen. Daniel Hallstrom, Nick Jones og Viktor Backman sørget for 3-1. Senere økte Peter Wennerstrom og Niklas Broms.

Alle Stjernen-målene kom i løpet av bare 9.16 minutter i midtperioden. Lillehammer reduserte i slutten av første periode og tidlig i den siste perioden (i fem mot tre), men til ingen nytte. Tross mange utvisninger tok Stjernen seieren. (©NTB)