NRK Meny
Normal

Stjal fra arbeidsgiveren og ga til vennene

Mannen er dømt for underslag etter at han uten å ta betalt ga vennene sine klær fra butikken hvor han jobbet.

Sarpsborg tingrett

En ansatt i en klesforretning er dømt for å ha gitt forretningens varer til vennene sine.

Foto: Rainer Prang / NRK

Mannen fikk jobb i en klesforretning, og etter et halvt års tid begynte han å gi bort klær til vennene sine.

Da saken var oppe for tingretten i Sarpsborg i forrige uke, forklarte mannen at når vennene var innom butikken, hadde han tatt av alarmen på klærne og lagt dem i en pose uten å slå dem inn i kassen.

Puttet penger i egen lomme

Noen ganger lot han vennene få klærne til halv pris. Noen ganger scannet han varen i kassen og la den inn med rabatt. Andre ganger lot han være å registrere salget i kassen og puttet pengene i egen lomme i stedet.

Arbeidsgiveren har kommet fram til at det dreier seg om et samlet underslag på ca. 55.000 kroner, noe mannen mener kan stemme.

Slapp med samfunnsstraff

I retten innrømmet han også at han visste at tingene han tok og ga bort tilhørte forretningen.

Retten tok hensyn til at varene som ble underslått, er erstattet i sin helhet, og kom fram til at det er greit med 36 timer samfunnstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.