Stjal fra arbeidsgiveren og ga til vennene

Mannen er dømt for underslag etter at han uten å ta betalt ga vennene sine klær fra butikken hvor han jobbet.

Sarpsborg tingrett

En ansatt i en klesforretning er dømt for å ha gitt forretningens varer til vennene sine.

Foto: Rainer Prang / NRK
Byline Ketil Strebel
Journalist

Mannen fikk jobb i en klesforretning, og etter et halvt års tid begynte han å gi bort klær til vennene sine.

Da saken var oppe for tingretten i Sarpsborg i forrige uke, forklarte mannen at når vennene var innom butikken, hadde han tatt av alarmen på klærne og lagt dem i en pose uten å slå dem inn i kassen.

Puttet penger i egen lomme

Noen ganger lot han vennene få klærne til halv pris. Noen ganger scannet han varen i kassen og la den inn med rabatt. Andre ganger lot han være å registrere salget i kassen og puttet pengene i egen lomme i stedet.

Arbeidsgiveren har kommet fram til at det dreier seg om et samlet underslag på ca. 55.000 kroner, noe mannen mener kan stemme.

Slapp med samfunnsstraff

I retten innrømmet han også at han visste at tingene han tok og ga bort tilhørte forretningen.

Retten tok hensyn til at varene som ble underslått, er erstattet i sin helhet, og kom fram til at det er greit med 36 timer samfunnstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil gi en million til Inspiria

    Sarpsborg kommune bør øke det økonomiske tilskuddet til Inspiria Science Center AS, foreslår rådmannen. Vitensenteret har hatt økonomiske problemer i flere år og det ventes å bli enda vanskeligere fra neste år når selskapet må begynne nedbetaling av et stort lån.
    Sarpsborg bør øke tilskuddet med én million kroner de neste tre årene, under forutsetning av at fylkeskommunen gjør det samme, lyder forslaget.