Steffen Ernemann til NRK: –Jeg får hvertfall hilst på kongen

Sarpsborg 08 må nøye seg med sølv etter at de tapte cupfinalen for Rosenborg.

Ampert på Ullevaal stadion under cupfinalen mellom RBK og Sarpsborg 08
Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 ble minst et nummer for små da Rosenborg vant cupfinalen på Ullevaal søndag ettermiddag. Østfoldingene åpnet bra, men utover i kampen ble det bare mer og mer Rosenborg. Til slutt var det klasseforskjell mellom lagene.

–Det var tendenser i første omgang, men Rosenborg viser klasse på flere områder, sier Geir Bakke til NRK.

–En fantastisk opplevelse

At Rosenborg var favoritter før kampen var de aller fleste enige om. Steffen Ernemann syns det var stort å få spille foran et fullsatt Ullevaal, men skulle selvfølgelig gjerne vunnet kampen.

Det var en fantastisk opplevelse. Resultatet er vi selvsagt ikke fornøyd med. Jeg syns vi spiller en bra kamp og vi tør å spille ball. Vi blir hardt straffet av et lag med internasjonal klasse, men jeg syns de scorer to drittmål, sa Steffen Ernemann til NRK etter kampen.

Sarpsborg åpnet best

Sarpsborg 08 åpnet altså kampen bra og satte trykk på trønderne det første kvarteret. Men etter 22 minutter var det, mot spillets gang, Rosenborg som tok ledelsen da Pål Andre Helland hamret ballen i nettaket fra kort hold.

Pål André Helland jubler etter 1-0-scoring mot Sarpsborg 08 i cupfinalen i fotball

1-0: Her sender Pål Andre Helland Rosenborg i ledelsen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Herfra og inn dominerte Rosenborg fullstendig. Trønderne valset til tider over Sarpsborg og det var helt fortjent da Mike Jensen fant veien til nettmaskene fem minutter før pause.

Mike Jensen har scoret 2-0 for Rosenborg mot Sarpsborg 08

2-0: Mike Jensen øker Rosenborgs ledelse.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Mål preger kamper og det er tøft å få den i mot når vi styrer kampen, sier kaptein Ole Heieren Hansen til NRK.

Rosenborg gikk til pause med en solid 2-0-ledelse etter å vært klart best den siste halvtimen.

Cupfinalen 2015

Full kontroll

Rosenborgdominansen ble ikke like stor i andre omgang, men trønderne hadde likevel full kontroll på kampen. Sarpsborg kom til kort da de skulle prøve å skape noe.

Vi skaper ikke nok på den siste tredjedelen og de trenger bare en halvsjanse og det er forskjellen. Jeg får hvertfall hilst på kongen, det har jeg aldri gjort før, sier Steffen Ernemann til NRK.

Hyllet etter kampen

Til tross for tapet ble Sarpsborg-08 hyllet av sine egne supportere etter kampen. De tilreisende sang for sine helter og tok tapet med fatning.

Vi må holde motet oppe uansett. Vi har vært i en cupfinale og det er bra. Vi innser at Rosenborg var det beste laget og har hatt en fantastisk helg i Oslo, sier en Sarpsborgsupporter til NRK etter kampen.

Sarpsborg kommer nok til å feire sølvmedaljene når de får fordøyet tapet. På torget i Sarpsborg er det duket for fest. Der starter supporterne, mens laget først må innom banketten i Oslo.