NRK Meny
Normal

Stadig uten førerkort

En Sarpsborg-kvinne er dømt for fire tilfeller av kjøring uten førerkort. Det er femte gang kvinnen blir straffet for å slike forhold.

Førerkort

Kvinnen er tatt en rekke ganger for kjøring uten førerkort.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Kvinnen mistet førekortet av helsemessige årsaker for noen år siden, men fortsatte likevel å kjøre bil.

I løpet av årene er hun straffet fire ganger for ulovlig bilkjøring, og i slutten av april møtte hun for Sarpsborg tingrett på nytt.

Kolliderte og råkjørte

I august i fjor kolliderte kvinnen med en annen bil i Sarpsborg. Det skjedde i forbindelse med at hun skulle krysse veien og inn på en boligeiendom. I retten hevdet kvinnen at bilen hadde holdt stor fart etter forholdene.

I september i fjor ble kvinnen tatt i en fotoboks mens hun kjørte bil i Oppegård. Da holdt hun 97 kilometer i timen i 80-sonen.

I oktober i fjor kjørte hun av veien ved Ise. Hun forklarte i retten at hun svingte unna fordi en hund løp ut i veien.

Stanset i politikontroll

I februar i år ble hun stanset i en politikontroll i Borregaardsbakken i Sarpsborg.

Kvinnen forklarte i retten at hun har fått klarsignal fra fylkeslegen til å ta førerkort på nytt, det er ikke lenger helsemessige grunner til at hun ikke skal kjøre.

Påtalemyndigheten foreslo at kvinnen skulle dømmes til fengsel i 18 dager. Høyesterett har også uttalt at det bør reageres med ubetinget fengsel når noen blir tatt for kjøring uten førerkort for femte gang.

Sarpsborg tingrett fant en del formildende omstendigheter, og kom fram til at kvinnen kan slippe unna med 24 timer samfunnstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: