NRK Meny
Normal

Stadig uten førerkort

En Sarpsborg-kvinne er dømt for fire tilfeller av kjøring uten førerkort. Det er femte gang kvinnen blir straffet for å slike forhold.

Førerkort

Kvinnen er tatt en rekke ganger for kjøring uten førerkort.

Foto: Camilla Bilstad / NRK

Kvinnen mistet førekortet av helsemessige årsaker for noen år siden, men fortsatte likevel å kjøre bil.

I løpet av årene er hun straffet fire ganger for ulovlig bilkjøring, og i slutten av april møtte hun for Sarpsborg tingrett på nytt.

Kolliderte og råkjørte

I august i fjor kolliderte kvinnen med en annen bil i Sarpsborg. Det skjedde i forbindelse med at hun skulle krysse veien og inn på en boligeiendom. I retten hevdet kvinnen at bilen hadde holdt stor fart etter forholdene.

I september i fjor ble kvinnen tatt i en fotoboks mens hun kjørte bil i Oppegård. Da holdt hun 97 kilometer i timen i 80-sonen.

I oktober i fjor kjørte hun av veien ved Ise. Hun forklarte i retten at hun svingte unna fordi en hund løp ut i veien.

Stanset i politikontroll

I februar i år ble hun stanset i en politikontroll i Borregaardsbakken i Sarpsborg.

Kvinnen forklarte i retten at hun har fått klarsignal fra fylkeslegen til å ta førerkort på nytt, det er ikke lenger helsemessige grunner til at hun ikke skal kjøre.

Påtalemyndigheten foreslo at kvinnen skulle dømmes til fengsel i 18 dager. Høyesterett har også uttalt at det bør reageres med ubetinget fengsel når noen blir tatt for kjøring uten førerkort for femte gang.

Sarpsborg tingrett fant en del formildende omstendigheter, og kom fram til at kvinnen kan slippe unna med 24 timer samfunnstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller