NRK Meny
Normal

Soleklar seier til Fremskrittspartet

Fremskrittspartiet har vunnet en soleklar seier i årets skolevalg i Østfold.

Michael Torp
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Det viser valgresultater som nå er klar. Riktig nok går Fremskrittspartet litt tilbake sammenlignet med skolevalget i 2005.

Men med 33,1 prosent av stemmene er det over 13 prosent til Arbederpartiet som fikk 20,0 prosent av stemmene i østfoldskolene.

Samstemt i skolegården

16 år gamle Christian Hansen avga sin stemme til Fremskrittspartiet under skolevalget på Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

- Jeg stemte Fremskrittspartiet fordi de er for flere politistillinger. Jeg har selv planer om å bli politi og da faller det naturlig, sier Hansen.

Og han var ikke alene om å gi sin stemme til partiet. Det var nærmest en samstemt skolegård på Glemmen da NRK Østfold snakket med elevene tirsdag.

- Jeg stemte Frp. De andre partiene ønsker å bruker penger på teaterbygg og andre unødvendige tiltak, sier en unggutt.

En annen sier at han stemte Frp fordi da blir det billiger øl og sprit. 

SV mest tilbake, Høyre mest frem

Fylkesoversikten etter årets skolevalg viser at Frp fikk 33,1 prosent av stemmene. Det er en tilbakegang fra valget i 2005 da partiet fikk 37,7 prosent.

SV er partiet som går mest tilbake i år. Med sine 8,6 prosent går de tilbake hele 7,9 prosent fra skolevalget i 2005.

Høyre derimot har en voldsom fremgang. Partiet fikk i år 16,8 prosent av stemmene og det er en forbedring med hele 9,3 prosent.

Se fylkesoversikten her:

http://samfunnsveven.no/resultat/fylker/fylke_01.html

Unge Høyre hos Fagforbundet i Moss

Høyres stunt på Fagforbundets lokaler i Moss ser ikke ut til å ha slått negativt ut i skolevalget. Høyre er partiet som går mest frem i årets skolevalg i Østfold.

Foto: Privat

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.

  • Se Østfold-nyhetene 20.55

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.