NRK Meny
Normal

Smuglet nesten ett tonn Jelzin

En Østfold-mann ble tatt da han forsøkte å krysse grensen fra Sverige med 966 liter sprit.

Onsdag kveld oppdaget tollerne mannen kjørende på riksvei 22 ved Holtet i Halden, etter at han hadde krysset grensen fra Sverige.

Politiet tror flere er involvert

Spriten er av merket Jelzin, og politiet mistenker at flere personer er involvert i smuglingen.

– Vi er kjent med mannen fra tidligere saker. Med tanke på det og at mengden med sprit er såpass stor, regner vi med at flere personer må være involvert i denne saken, sier påtaleansvarlig i Halden-politiet Elisabeth Gorgas.

Mannen, som kommer fra Østfold, har foreløpig ikke forklart seg for politiet, men ifølge Gorgas kan han forvente seg en lengre ubetinget fengselsstraff for smuglingen.

Stor økning

Det siste året har det vært en eksplosiv økning i Tollvesenets spritbeslag. Spesielt i Oslo og Akershus har økningen vært stor.

Her ble nesten 4000 liter sprit beslaglagt i fjor , mot bare fire liter året før.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.