NRK Meny
Normal

Smuglet bilreparasjon for 29.000 kroner

En Oslo-mann er anmeldt etter at han reparerte bilen for 29.000 kroner i Uddevalla og vendte tilbake til landet uten å deklarere forholdet.

Tollere på Svinesund

Tollerne på Svinesund avdekket at en bileier hadde reparert bilen for 29.000 kroner i Sverige.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Fredag kveld stanset tollerne på Svinesund en norskregistrert bil på vei inn i landet.

– Det viste seg at mannen hadde vært i Uddevalla og reparert bilen for 29.000 kroner, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst.

Maks 6.000 kroner

Reglene sier at dersom man reparerer bilen utenlands, går det på den samme verdigrensen som annen handel. De som er borte i mer enn 24 timer, kan handle for 6.000 kroner, de som er borte under 24 timer må begrense handelen til 3.000 kroner.

De summene omfatter alt man handler: bilreparasjoner, mat, varer fra Systembolaget eller andre ting samlet. Og det er ikke slik at flere som reiser sammen kan legge sammen kvotene sine.

Unødvendig smugling

– Reparerer du bilen i Sverige, må du betale merverdiavgift dersom reparasjonen overstiger 3000 eller 6000 kroner, avhengig av hvor lenge du har vært borte, sier Fredriksen.

På den annen side: når du betaler norsk merverdiavgift, får du tilbake den svenske momsen. Det går med andre ord stort sett opp i opp.

– Det koster egentlig ingenting å gjøre dette på lovlig måte, det er bare litt papirarbeid, sier Fredriksen.

Oslomannen ble politianmeldt og må regne med en bot for forholdet. Det ble med andre ord en kostbar reparasjon for ham.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.

  • Ny klubb for Jøndal

    Håndballspilleren Magnus Jøndal fra Hobøl skal spille for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt neste sesong. Det melder dansk TV2. Jøndal spiller nå for den danske klubben GOG, men reiser over grensa til Tyskland neste sesong.

    Magnus Jøndal, ØIF Arendal
    Foto: Sander Heggheim/NRK