NRK Meny
Normal

Kom med drikkevarer på nasjonaldagen

Dersom målet var å forsyne nordmenn med drikkevarer på nasjonaldagen, gikk det dårlig for to polakker som ble stanset på Svinesund lørdag morgen.

Tollbeslag 17. mai

Bilene var full-lastet med alkohol og sigaretter.

Foto: Tollvesenet

Ved åttetiden på morgenen stanset nemlig tollerne to biler som krysset grensen på E6 ved Svinesund. I begge bilene fant tollerne betydelige mengder alkoholholdige drikkevarer og sigaretter.

Tollbeslag 17.mai

Begge bilene hadde forsterkede fjærer.

Foto: Tollvesenet

– Begge bilene hadde falske, norske registreringsnummer. Begge bilene hadde forsterkede fjærer, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst. – De to kom med kort tids mellomrom. Det kan se ut som de kjørte i følge.

137.000 kroner i avgifter

I den første bilen fant tollerne 1206 liter øl, 82 liter brennevin og 14 liter vin, i tillegg til 14.000 sigaretter. Den andre bilen var lastet opp med 1032 liter øl, 92 liter brennevin, 36 liter vin og 15.400 sigaretter.

– Samlet avgiftsunndragelse for disse to transportene er 137.000 kroner, forteller Fredriksen.

Føreren av den første bilen hoppet over autovernet og løp til skogs da han ble stanset for kontroll. Tollvesenet har ikke fått tilbakemelding om at han er pågrepet ennå. Den andre føreren ble overlatt til politiet.

Brukte falske skilter på nytt

Ved tolv-tiden på 17.mai formiddag krysset en bil grensen ved Holtet helt syd i Halden. Denne bilen var utstyrt med falske, svenske skilt.

– Disse skiltene er benyttet i forbindelse med smugling tidligere, så de fant vi i registeret vårt, forteller krimsjef Tore Løwengreen ved poltiiet i Halden.

Bilen ble stanset i Skjeberg, og også i denne bilen ble det funnet en del alkohol.

Føreren stakk til skogs, men ble kort tid senere pågrepet.

Narkotika og mer sigaretter

På ettermiddagen 17. mai fant tollerne 200 dopingtabletter i bagasjen til en mann fra Litauen som krysset grensen.

Søndag formiddag ble en norskregistrert bil med en mann fra Irak bak rattet stanset ved den gamle Svinesundsbroen. I denne bilen fant tollerne 96.000 sigaretter.

– Føreren forklarte at han eide sigarettene selv, men at han ikke visste hvor han hadde kjøpt dem, forteller Fredriksen.

Natt til i dag stanset tollerne en norskregistrert bil på E6. I bilen ble det funnet vel 200 gram hasj og 30 gram marihuana. Personene i bilen forklarte at de hadde vært i København og handlet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste TV-sending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud