NRK Meny
Normal

Smuglet 25 kilo amfetamin

To menn er dømt til fengsel i 14 og 15 år for smugling av 25 kilo amfetamin over Svinesund. En mann er dømt til seks år og tre måneder.

Amfetaminbeslag

Den ene av de dømte mottok 4 millioner kroner i utbytte av narkotikahandel som siden ble fraktet til Nederland. Den andre oppbevarte nesten en million kroner i boligen sin i Oslo.

Foto: Tollvesenet

De tre mennene som er dømt i Borgarting lagmannsrett i november i år skal, i følge dommen, ha operert i perioden høsten 2005 til februar 2006 da de ble tatt.

Borgarting lagmannsrett mener de tre ar vært involvert i en omfattende og profesjonell narkotikavirksomhet med hovedmenn i Nederland.

I tillegg til de to som fikk 14 og 15 år er en tredje person dømt til fengsel i seks år og tre måneder for å ha mottatt og oppbevart cirka 90 kilo hasj.

 

 25 kilo amfetamin

 De to mennene som er dømt til fengsel i 14 og 15 år, har fraktet penger fra narkotikaomsetning til Nederland, og narkotika inn i Norge.

En 28 år gammel mann fraktet i november i 2005 25 kilo amfetamin fra Nederland, og i desember samme år smuglet han inn 17 kilo hasj fra Sverige. 

I februar 2006 ble både 28-åringen og 31-åringen stoppet på Svinesund med 9,8 kilo heroin og 5,8 kilo kokain.

De to medvirket også til oppbevaring og overlevering av 224 kilo hasj i Hobøl i februar 2006.

De tre mennene ble i Oslo tingrett i august dømt til fengsel i 15, 16 og 6 år.

Får inndratt penger

De to som fikk de lengste straffene i lagmannsretten fraktet til sammen fire millioner kroner til Nederland. 31-åringen er også dømt for å ha oppbevart 928.000 kroner og 710 euro på Kolbotn. Alle pengene var utbytte fra narkotikaforbrytelser.

I Borgarting lagmannsrett er 31-åringen dømt til å betale hele beløpet til statskassen i tillegg til fengselsstraffen på 14 år. Han får 647 dagers fradrag for utholdt varetekt.

28-åringen må betale 45.000 kroner til statskassen i tillegg til fengselsstraffen på 15 år. Han kan trekke fra 646 dager for utholdt varetekt.

29-åringen er dømt til seks år og tre måneders fengsel med 281 dagers fradrag, samt å betale 840.000 kroner til statskassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke spis blåskjell

    Mattilsynets blåskjellvarsel viser at man bør ligge unna blåskjell fra Fredrikstad. Grunnen er alger med giftstoffer i havet. Skjellene på Hvaler bør man kun spise mindre mengder av.

  • Vil hjelpe husdyrbønder

    Tørken i Sør-Norge fortsetter. Samtidig kommer det flere kreative forslag til hva som kan brukes som dyrefôr. Potetbonde Frode Gundersen i Rygge har 10-12 tonn ferdig vasket utsorterte poteter stående på kjølelager. Potetene kan ikke selges i butikken, men det er velegnet som dyrefôr sier Gundersen.