NRK Meny
Normal

Slo hjerteoperert far

Sønnen er rusmisbruker og i tingretten dømt til å fullføre avrusning og behandling.

Fredrikstad tingrett

Fredrikstad tingrett ga 25-åringen en betinget dom på det vilkår at han gjennomfører avrusing og behandling for sitt rusmisbruk.

Foto: Stephan Reis / NRK

Den 25 år gamle mannen er i Fredrikstad tingrett funnet skyldig i å ha slått sin far i juli i år, bare en uke etter at faren hadde blitt hjerteoperert.

Dømt for legemsfornærmelse

En krangel mellom far og sønn førte til håndgemeng mellom de to.

Tiltalen gikk ut på at mannen hadde slått faren med knyttet neve en rekke ganger over hele kroppen, men det fantes ingen vitner til dette, og retten fant det ikke bevist at faren var blitt skadet.

Derfor ble 25-åringen dømt for legemsfornærmelse og ikke legemsbeskadigelse.

Han ble også dømt for å ha dyttet og sparket sin tidligere samboer, samt for å ha stjålet sin farmors veske, som inneholdt nøkler, lommebok, bankkort og briller.

Han er domfelt for legemsfornærmelse flere ganger tidligere.

Må gjennomføre avrusning og behandling

Det fremkom i retten at mannen er rusmisbruker og at han tar heroin tre ganger om dagen.

Et avrusnings- og behandlingsopphold på sykehus har vært planlagt for ham, og mannen har forklart at han er sterkt motivert for behandlingen fordi han er sliten og lei av fengselsopphold.

Tingretten dømte ham derfor til 120 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år og på det klare vilkår at han gjennomfører sykehusbehandlingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkuhell på E6

    Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Missingmyr i Råde i retning Moss. Trafikken passerer, men det er kø på stedet.

  • Dahl Andersen ny sykehusdirektør

    Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør for Sykehuset i Østfold inntil videre. Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte søndag, melder sykehuset.