Tok buksa til NRK-reporter på direkten

Med flere titalls tusen besøkende, stekende sol og varme motorer kan det gå hett for seg på Gatebil-festivalen på Rudskogen. Slik overlever du varmen.

Ove Harlem klipper buksa til NRK-reporter Victoria Ose

Ove Harlem fant frem en saks og klippet av buksebeina til NRKs reporter Victoria Ose.

Foto: Privat

– Det aller viktigste er å ha mye å drikke. Kjøp deg gode mengder med vann, er tipset fra Gatebil-veteran Ove Harlem.

Han er eier av selskapet DriftMonkey og har deltatt på arrangementet siden tidlig 90-tall. En stor kontrast til NRK-reporter Victoria Ose som er på Rudskogen for aller første gang.

– Jeg tenkte at det sikkert kom til å bli litt sol, men ikke så utrolig fint vær. Jeg går rundt i bukse, har ikke solbriller, ikke solkrem og ikke vann, forteller Ose.

Viktig med luft på beina

Ove Harlem klipper buksa til NRK-reporter Victoria Ose

Gatebil-veteran Ove Harlem fant frem saksa og hjalp til med å kjøle ned NRK-reporter Victoria Ose på Rudskogen.

Foto: Privat

Med varmt vær og store folkemengder kan man fort bli sliten og aggressiv. Men Harlem har triksene til hvordan du kan overleve heten på Gatebil.

Bukse er et fy-ord.

– Det er viktig å få godt med luft på beina, så shorts er absolutt det beste. Får man luft på beina, så klarer man også å holde hodet kaldt, forteller han.

Man kan finne det absolutt meste i bodene på Rudskogen, men utvalget av shortser er ikke noe å skryte av. Harlem foreslår å derfor å ta reserveløsningen.

– Vi burde finne en saks og klippe litt kortere bein på deg. Vi tar det rett over knærne, også kan vi heller lage en fin brett etterpå, forteller han mens han klipper av buksebeina til reporter Ose.

– Det blir fort litt varmt nedentil, men det skal vi ha klart å løse nå straks, fortsetter han.

Hør fra da Harlem klipper av buksa til reporteren på direkten her:

Stort mangfold

Ove Harlem beskriver seg selv som en «erfaren traver» på Gatebil. Fra plassen sin i standen på Rudskogen ser han mye rart.

Gatebil 2014

Det er varmt og mange personer på Rudskogen. Da kan det være greit med noen få tips og triks.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Det er morsomt å få mangfoldet hit. På en helg som dette får man stort sett oppleve det meste. I tillegg til nordmenn kommer det faktisk folk fra USA, Japan, Australia og Russland, forteller han.

– Hva er det beste med Gatebil?

– Det er varmt og vi klager veldig ofte. Men det er ikke noe som er bedre enn å kjøpe seg noe kaldt å drikke, finne seg en stol og komme seg ut på midten av banen og nyte det beste av det beste.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikshald imponerte i futsal

    Det nyopprykkede laget Fredrikshald imponerte i eliteserien i futsal i dag. 140 tilskuere så haldenserne spille uavgjort 7-7 mot fjorårets seriemestere Sandefjord, skriver Halden Arbeiderblad.

  • Vurderer ordning for godstrafikk

    Regjeringen undersøker mulighetene for å innføre en økonomisk støtteordning som skal bidra til at godstrafikken blir flyttet fra veiene til jernbanen. – Dette er ting vi jobber med, sier statssekretær Anders B. Werp (H) i Samferdselsdepartementet.