NRK Meny
Normal

Slår hardt ned på mobilbruk i rettslokalene

Det er nulltoleranse for bruk av mobil under Anders Behring Breivik-rettssaken som starter 16. april.

Fredrikstad tingrett

NULLTOLERANSE. To rettsbetjenter er ansatt for å holde ro og orden i Fredrikstad tingrett, og de vil ha et helt spesielt blikk på mobilbruk under Behring Breivik-rettssaken.

Foto: Stephan Reis / NRK

Oslo tingrett har bestemt at det er nulltoleranse for bruk av mobil under Anders Behring Breivik-rettssaken som starter 16. april.

- I Fredrikstad vil det være egne rettsbetjenter som vil ha det som hovedoppgave å kontrollere at det ikke filmes, tas bilder eller rapporteres ut på nett når rettssaken overføres til Fredrikstad tingrett, forteller sorenskriver Arnfinn Agnalt til NRK.no.

Les også:

Mobiltelefon

BER OM AT FORBUD RESPEKTERES. Rettsbetjentene vil minne om mobiltelefonforbudet hver eneste dag før rettsmøtets oppstart.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

150 etterlatte og fornærmede

Fredrikstad tingrett skal ha 150 etterlatte og fornærmede i rettssalen hver eneste dag i ti uker, mens saken pågår.

- En av de tingene det vil bli slått hardt ned på er mobilbruk. To rettsbetjenter er ansatt for å holde ro og orden, og de vil ha et helt spesielt blikk på mobilbruk, forteller Agnalt.

Rettsbetjentene vil minne om forbudet hver eneste dag før rettsmøtets oppstart, og Agnalt håper forbudet blir respektert.

Bistandsadvokater til stede

Rettssaken mot Anders Behring Breivik skal videooverføres i Fredrikstad tingrett.

Når rettssaken starter, vil det til enhver tid være to bistandsadvokater til stede for å støtte fornærmede og overlevende under videooverføringen i Fredrikstad tingrett.

Under rettssaken blir Breiviks forklaring overført i Fredrikstad tingrett via en storskjerm, mens en annen skjerm vil vise bevisene.

Klargjøring av tingretten for overføring av rettsaken mot Anders Behring Breivik

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.