NRK Meny
Normal

Skrøt av ungguttene etter poengdeling

FFK-trener Håkon Wibe Lund er fornøyd med uavgjort mot Sandefjord.

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

FFK-trener Håkon Wibe Lund var fornøyd med ett poeng mot Sandefjord.

Foto: fredrikstadfk.no

Kampen mellom Sandefjord og FFK på Komplett.no arena endte med uavgjort og poengdeling.

I forkant av kampen hadde FFK-trener Håkon Wibe Lund tro på seier. Det ville betydd et skritt nærmere kvalikplass, men slik gikk det altså ikke.

Likevel var FFK-treneren fornøyd med det ene poenget han får med seg hjem til Fredrikstad.

– Jeg er fornøyd med ett poeng. Jeg syns vi har stigning i spillet, både med ball og uten ball, sier Wibe Lund til Radio Prime rett etter kampslutt.

– Vi forsvarer oss godt

Wibe Lund mener Fredrikstad fremdeles har gode sjanser til å henge med, og påpeker at de møter et Sandefjord-lag som spiller godt hjemme.

FFKs Lars Grorud i kamp om ballen mot Berisha. FFK-Viking

Lars Grorud og Hans Erik Ramberg i aksjon. Arkivbilde.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Vi forsvarer oss godt, så prestasjonsmessig syns jeg vi er blitt bedre, sier han til radiokanalen.

Fredrikstad-treneren benyttet anledningen til å skryte av de to ungguttene Filip Westgaard og Havard Asheim, som ble byttet inn for henholdsvis Robert Stene og Vidar Martinsen.

– De gjør en solid innsats. Det er ikke noen redde gutter vi sender utpå her, de tør å ta tak, sier Wibe Lund om innsatsen.

FFK-treneren mener det viser potensialet som ligger i laget, og sier han har tro på en god utvikling på sikt.

Vekslende tempo i kampen

Sandefjord tok styringen i de første minuttene av kampen, som var preget av høy intensitet fra begge lag. Det dabbet av utover i omgangen.

Fredrikstad slet med å holde ballen i laget i deler av første omgang, men hadde et par gode sjanser. Svært godt keeperspill fra Iven Austbø hindret imidlertid uttelling for rødbuksene, og lagene gikk til pause med uavgjort.

De innledende minuttene av andreomgang var relativt begivenhetsløse, men etter 50 minutters spill hadde Sandefjords Martin Torp en kjempesjanse.

Resten av omgangen kom og gikk uten flere store begivenheter.

FFK blir dermed værende på en niendeplass med 31 poeng, fire poeng bak Sandefjord.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.