Skattesnusk i milliardklassen

Nesten en milliard i ekstra skattbar inntekt har kommet frem i lyset etter futens kontroller i Østfold.

Penger
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Skatteetaten i Østfold har funnet 880 millioner kroner i ekstra skattbar inntekt etter kontroller av næringslivet i år.

Dette er over fire ganger mer enn kontrollene i fjor avslørte.

- Manglende vilje

Ifølge Skatteetaten dreier det seg om både manglende evne og manglende vilje til å betale skatt.

- Der snakker vi nok begge deler. Vi har vært gjennom en stor skattereform som nok har ført til at enkelte har misforstått reglene. Men vi har også avdekket betydelige summer som et resultat av manglende vilje til å gjøre opp for seg, sier ligningssjefen for selskapsbeskatning, Jofrid Trandem Myhre.

Taushetsplikten forhindrer Skatteetaten i å ramse opp graverende eksempler, men ligningssjefen bekrefter at det i enkeltsaker kan dreie seg om forsøk på å unndra millionbeløp fra beskatning.

Bygg og anlegg verst

Ifølge Skatteetaten har verste tilfellene av manglende innberettet omsetning blitt avdekket innenfor bygg- og anleggsbransjen.

De som har slitt med reglene, får nå muligheten til å gå i dialog med futen. Men de som har prøvd å snike seg unna, får litt færre alternativer.

- Da vil det være aktuelt med tilleggsskatt. Men vi har også god erfaring med at mange gjør opp for seg når vi presenterer saken for dem, sier Myhre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha kunstig lys til villsvinjakt

    Norges Jeger- og Fiskerforbunds landsmøte vedtok i helgen enstemmig å arbeide for en utvidelse av bruken av kunstig lys til enkelte jaktformer og ettersøk. Det gjelder avliving av de svartelistede artene mink og mårhund, samt kunstig lys til jakt og ettersøk av villsvin.

    Villsvin
    Foto: NRK
  • Anmeldt for kjøring uten førerkort

    Politiet har i formiddag hatt promillekontroll ved fylkesvei 114 Grålumveien i Sarpsborg. 18 bilister ble kontrollert. En person ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og en bil ble avskiltet.