NRK Meny
Normal

Skal utvikle landets beste keepere

Østfold skal utvikle landets beste målvakter i fotball.

Lasse Staw

FFK-keeper Lasse Staw er et stort talent fra Østfold. Nå skal det satses på å utvikle flere som ham.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

- Vi har slitt med å få fram gode keepere i norsk fotball. Vi har gjort en for dårlig jobb. Keeperutvikling har ikke blitt satt i system, og det har vi tenkt til å gjøre noe med, sier spillerutvikler og landslagstrener for G17, Harry Hansen.

Det er Østfold Fotballkrets som i samarbeid med Norges Fotballforbund og alle toppklubbene i Østfold som står bak pilotprosjektet «Det store Keeperløftet » .

Skal bli gjevt

Ifølge Hansen er dette den største satsingen på målvaktutvikling her i landet noen sinne. Målet er å utvikle gode keepere innen breddeklubber samt toppfotball og landslag.

- Vi skal få frem de store talentene. Det kan kanskje bli sånn at det blir så gjevt at folk andre steder i landet sier de må flytte til Østfold. «For der blir jeg god», sier Hansen.

- Oppfølging er viktig

Fotballfeber før første kamp på ny Fredrikstad stadion

- Vi skal få frem de store talentene, sier spillerutvikler Harry Hansen.

Foto: Bjørn Ekker / NRK

Men for å bli god må den enkelte målvakt følges godt opp.

I løpet av året skal proffesjonelle keepere og instruktører reise rundt i de forskjellige fotballklubbene i Østfold og sørge for god opplæring og tett oppfølging av den enkelte spiller.

- Vi skal sørge for å påvirke hverdagen til spillerne. For hvis spillere ikke blir fulgt opp når de kommer tilbake til den daglige treningen, så hjelper det ikke, sier Hansen.

I tillegg blir det arrangert en rekke kurs og samlinger med fokus på det å bli en god keeper.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: