NRK Meny
Normal

Ser på skilting etter dødsulykke

Statens Vegvesen skal se på om skiltinga er god nok der en bilist kjørte ut i feil kjøreretning, og kolliderte med en møtende bil.

Kjørelærer
Foto: Tomas Berger / NRK

 

Bilvrak etter ulykke på E6
Foto: Tomas Berger / NRK

Det skal ikke være mulig å kjøre feil, likevel har det skjedd to ganger på en uke på E6 i Østfold.

Kjøreskolelærer Oddleif Bakken i Moss, mener skiltinga kan bli bedre enkelte steder.  

Forstår at feil kan skje

- Skiltingen kan kanskje gjøre førere forvirret dersom de ikke følger godt med. Det er jo ingen som kjører feil vei med vilje, sier han til NRK.

Han tror særlig det er førere som ikke er kjent som får problemer.

Søndag morgen endte det tragisk da to unge menn mistet livet i en frontkollisjon rett nord for bomstasjonen i Moss.

Den ene sjåføren hadde kjørt flere kilometer mot kjøreretningen. Politiet vet fortsatt ikke hvorfor dette skjedde, og saken er under etterforskning.

Forrige helg kjørte også en eldre mann feil, men politiet stanset ham i tide.

Andre type skilt kan gjøre samme jobben mener læreren.

- Kanskje lysende gule skilter hadde vært en idé. Eller en egen type skilt som varsler når man kjører feil, sier han.

Skal se på alle muligheter

Nå vil Statens Vegvesen se nærmere på om skiltinga er god nok ved utkjøringen.

- Jeg vil først og fremst på vegne av oss som jobber med trafikksikekrhet få si at vi er dypt berørt av denne tragiske ulykken. Dersom det er noe vi kan gjøre, så gjør vi det som er i vår makt for å hindre at noe lignende skjer igjen, sier distriktssjef i Statens Vegvesen Østfold, Lars Erik Hauger.

Han understreker at årsaken til ulykken ikke er avdekket ennå, og at dét blir førsteprioritet for dem.

- Jeg vil ikke spekulere i hvordan denne sjåføren havnet i feil retning. Vi må først finne ulykkesårsaken, så må vi se om det er akutte tiltak vi kan sette i verk, sier han.

En av disse tiltakene er ny skilting. Det har også kommet en rekke andre forslag på hvordan man kan hindre bilister i å kjøre feil etter ulykken.

- Vi vil se på alle disse forslagene, for å se om noe kan gjøres bedre. Vi må også se om skiltningen på stedet er slik den skal være etter planen som var gitt før veien ble bygget. Vi kommer til å gå gjennom skiltingen på alle påkjørselsrampene på denne strekningen, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brattset superfornøyd

    Forsvarskjempen i damenes håndballandslag Kari Brattset fra Varteig, er godt fornøyd med innsatsen etter storseieren mot Russland i VM i går kveld. Hun sier hun gjør gode erfaringer som er viktige for de neste kampene. -Setter vi forsvaret på samme måte, slår vi også Nederland, mener Brattset.

  • Ligger for lenge på akutten

    Pasienter ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold blir i snitt liggende i fire timer før de overføres til andre avdelinger eller skrives ut. Det er det dobbelte av hva som ble planlagt da sykehuset ble bygd. Årsaken er for få undersøkelsesrom og at ventesonen er for liten.

    Sykehuset på Kalnes
    Foto: Anette Torjusen / NRK