NRK Meny
Normal

Senterpartiet frir til høyresiden

Johan Edvard Grimstad
Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Et år før fylkestingsvalget inviterer Senterparti-toppen Johan Edvard Grimstad til et samarbeid med partiene til høyre.

Grimstad er nominert på førsteplass på Senterpartiets liste. I den perioden vi er inne i har Senterpartiet hatt fylkesvaraordføreren og har flertall sammen med Arbeiderpartiet, KrF og SV.

Et valgteknisk samarbeid for tre år siden ga Arbeiderpartiet fylkesordføreren, mens KrFs Olav Moe ble leder for samferdselskomiteen.

Gjennomslag

Grimstad vil likevel ikke framheve Arbeiderpartiet og KrF når han får spørsmål om hvem det er mest naturligst å samarbeide med i neste periode.

– Det er mest interessant å finne ut hva partiene vil prioritere. Hvor får vi mest gjennomslag for det vi ønsker? Det handler jo litt om hva vi får til av forhandlinger på dette her.

– Du kunne jo sagt Arbeiderpartiet og KrF hvis du ville signalisere det nå?

– Ja, og det er jeg positiv til. Men jeg vil ikke låse meg til det, sier Grimstad.

Erfaring fra Råde

Grimstad har erfaring fra kommunepolitikk i Råde som han nå tar med seg inn i fylkespolitikken.

– I Råde snakker jeg godt med alle partier. Også Høyre, Frp og Venstre. Det handler om hva man får igjen og hvordan man snakker sammen. Jeg er åpen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.