NRK Meny
Normal

Selger narkotika fra sykehusets røykebu

Pasienter ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad tilbys narkotika åpenlyst rett utenfor vestibylen.

Røykebua på Sykehuset Østfold

I denne bua foregår det åpenlyst salg av narkotika. Sykehuset tar problemet på alvor og satt igang flere tiltak.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Både sykehuset og politiet bekrefter at alt fra vanlig dop til medikamenter pasienter har fått på resept tilbys de som er ute for å ta seg en blås.

– Jeg har blitt tilbudt både piller og det som verre er. Dette har jeg fått tilbudt av det som for politiet sikkert er kjente langere. Det finnes også en del pensjonister som går her for å selge det de får lovlig av legen sin, sier en mann som er i bua.

Det finnes også en del pensjonister som går her for å selge det de får lovlig av legen sin

Pasient

Sykehuset vil skjerme pasientene, derfor identifiserer vi ikke mannen. Han forklarer at selgernes fremgangsmåte er å først stå å riste på pillebokser.

– Da skjønner alle at de er til salgs. Får ikke selgerne respons, så kommer de bort og spør om en vil kjøpe piller. Jeg synes det er helt for jævlig. Vaktene skulle hatt mer tilsyn her ute, sier mannen som innrømmer at han blir litt engstelig.

LES OGSÅ:

Området kontrolleres oftere

Sykehuset Østfold

Sikkerhetsansvarlig ved Sykehuset Østfold, Tore Bjørnstad.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK
Overvåkning

Området er blant annet videoovervåket.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

– Jeg blir litt engstelig når det foregår så åpenlyst. Det er folk her som kanskje sliter med pillemisbruk eller narkotikamisbruk og det er veldig lett for dem å kjøpe, sier han.

Sikkerhetsansvarlig på sykehuset, Tore Bjørnstad, kjenner godt til problemet. Til tider har han fått mange henvendelser om narkotikasalg i røykebua.

– Dette er ikke noe vi ønsker i tilknytning til sykehuset, sier Bjørnstad

– I røykebua er vi kjent med at det foregår salg av narkotiske stoffer. Vi har gjort tiltak ut ifra de tilbakemeldingene vi har fått.

Hvilke tiltak vil han ikke utdype, men vaktselskapet kontrollerer området oftere og sykehuset samarbeider med politiet.

De ser problemet i sammenheng med at også narkomane har behov for helsetjenester.

LES OGSÅ:

Nulltoleranse for narkosalg

Prestbakken

Ivar Prestbakken er krimsjef i Fredrikstad.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

– All erfaring tilsier at dette er etablerte brukere som oppsøker helsetjenesten og tiltrekker seg da omsetning, sier krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken.

Politiet har rykket og pågrepet selgere i røykebua, etter tips fra sykehuset. For sykehuset er det et sterkt ønske å få bukt med problemet:

– Det er viktig for oss å presisere at pasienter, ansatte og pårørende skal føle seg trygge på Sykehuset Østfold. Vi har nulltoleranse for denne typen virksomhet med salg av dop og kriminelle handlinger på vårt område.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.