NRK Meny
Normal

Se Tilbake til fremtiden-regissørens hilsen til norske fans

Publikum fikk seg en overraskelse på Fredrikstad Kino i kveld. Før kveldens Tilbake til fremtiden-maraton fikk de en personlig hilsen fra selveste Robert Zemeckis.

Se Robert Zemeckis' hilsen til fansen:

– Endelig er datoen her, og ting er ikke akkurat som vi trodde!

Det sier regissøren av Tilbake til fremtiden-trilogien, Robert Zemeckis, i sin personlige hilsen til Fredrikstad kino. De tre, ikoniske filmene ble nemlig vist etter hverandre foran Fredrikstads publikum nå i kveld, men byens egen Hollywood-regissør, Harald Zwart, hadde ordnet en overraskelse.

– Vi har ikke flygende biler, men vi har svevebrett - selv om de ikke har blitt masseprodusert. Men livet er bra, siden vi er her i Fredrikstad, og vi skal se alle tre filmene på én kveld. Kos dere, sier Zemeckis videre.

Blant de aller beste

Harald Zwart er ikke i Fredrikstad selv. Han lager reklamefilm og snakker med NRK på telefon fra Slovenia. Å få tak i Robert Zemeckis var egentlig ikke så vanskelig, sier han.

Harald Zwart

Å få tak i regissøren var i grunn ikke så vanskelig, sier Harald Zwart.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Jeg fikk kontakt gjennom noen felles kjente. Det var kinosjef Jørgen Søderberg Jansen i Fredrikstad som spurte om jeg kunne ordne en hilsen fra Hollywood, og da var i grunn Zemeckis det enkleste. Så vidt jeg vet har ingen andre kinoer fått en slik hilsen, sier Zwart.

Regissøren fra Fredrikstad er, ikke overraskende, en stor fan av Tilbake til fremtiden.

– Jeg synes dette er blant de beste filmene noensinne. Den er helt der oppe sammen med for eksempel Star Wars. I USA er det bred enighet om at Tilbake til fremtiden har det beste manuset, for det er så godt strukturert. Et fantastisk godt stykke håndtverk som har inspirert en hel generasjon av regissører.

Lærebok for tidsreiser

Kinosjefen i Fredrikstad, Jørgen Søderberg Jansen, syntes selvsagt det var stas med en personlig hilsen fra regissøren. Han har også sansen for filmene, og har lagt til rette for Fredrikstads filmfantaster.

Jørgen Søderberg Jansen

Jørgen Søderberg Jansen, kinosjef i Fredrikstad.

Foto: Nina Marie Askim/NRK

– Det er en morsom film. Tidsreiser er alltid gøy, og dette er på en måte læreboken for tidsreiser. Hvordan det å forandre fortiden forandrer fremtiden. Alt som er laget av tidsreisefilmer de siste tretti årene har en arv til disse tre filmene, sier Søderberg Jansen.

Flere overraskelser?

Harald Zwart legger til at han også er en veldig stor fan av Star Wars. Og selv de som bare er middels interessert i film har vel fått med seg at eventyret fortsetter i desember. Zwart utelukker ikke at publikum i Fredrikstad kan vente seg flere overraskelser.

– Jeg gleder meg til Star Wars, det kan du trygt si. Jeg kommer til å stå først i køen i desember. Jørgen Søderberg Jansen har mye gøy på gang i Fredrikstad, kanskje vi skal få til noe mer gøy? Om ikke til Star Wars-premieren, så kanskle til science fiction-festivalen?

Les mer om Tilbake til fremtiden-trilogien her: Slik var 2015 i «Tilbake til fremtiden II»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.