NRK Meny
Normal

Sarpsborgs damelag kan rykke opp

Damelaget til Sarpsborg 08 spiller om opprykk til Toppserien.

I dag kan Sarpsborgs damelag rykke opp

Damelaget til Sarpsborg kan rykke opp til Toppserien.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Etter en drøy halvtime har Amazon Grimstad scoret på Sarpsborg Stadion. I andre omgang scoret bortelaget nok et mål, og stillingen er nå 0–2 til Amazon.

Forrige kamp mellom de to lagene endte med 2–1 seier til Sarpsborg.

Amazon mot Sarpsborg 08

Elin Gladheim scoret to mål for Sarpsborg 08 mot Amazon Grimstad sist helg og sikret et godt utgangspunkt før lørdagens returkamp.

Foto: NRK

– Det var en veldig tøff kamp. De hadde flest sjanser, men vi vant de fleste duellene og klarte å holde unna, sa Sarpsborg-kaptein Hedda Vedeler til NRK før kampen.

De to bortemålene sarpejentene fikk med seg fra Sørlandet betyr at Toppserielaget Amazon må score minst to mål for å hindre 08 i å rykke opp.

– Vi gjorde jobben i den første kampen, så vi får prøve å gjøre det i morgen også. Vi får håpe at herrene sikrer plassen først, også kan vi gjøre festen perfekt etterpå, sier Vedeler.

Håper på mange tilskuere

Damenes kvalikkamp starter nemlig en drøy time etter at herrelagets fremtid i Eliteserien har blitt avgjort i Trondheim.

Vedeler sier at magefølelsen er god før kampen lørdag, og håper at sarpingene møter opp på stadion for å heie dem frem til opprykk.

– Vi får håpe at det dukker opp noen tilskuere, da kan det bli morsomt. Vi er ikke gode til å legge oss bakpå, så vi kommer til å kjøre høyt.

– Magefølelsen er god, men jeg er veldig spent. Hvis vi klarer å holde unna i første omgang, så skal vi ta dem i andre, lover Vedeler.

(Saken fortsetter under videoen.)

Sarpsborg 08s kvinnelag kan bli klare for toppserien lørdag.

Hedda Vedeler om kvalikkampen mot Amazon Grimstad.

Bor rundt omkring

Sarpsborg 08 har et svært ungt lag, og flere av jentene holder til andre steder enn i byen. Men kapteinen hevder at det ikke er noe problem.

– Vi bor litt rundt omkring, det er faktisk ikke så mange her i byen. Det er mange som studerer og jobber. Men det har fungert veldig bra. Det er bra stemning i laget og det er morsomt at vi har fått til dette.

Og hun kan love at laget kommer til å gi alt for opprykk.

– Det smeller i morgen, smiler hun.

Kampen starter klokken 15.00 på Sarpsborg stadion.

Se målene fra den første kvalikkampen her:

Se scoringene i kampen mellom Amazon Grimstad og Sarpsborg 08.

Amazon Grimstad mot Sarpsborg 08

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.