NRK Meny
Normal

– Vi tar Follo svært seriøst

Sarpsborg 08s assistenttrener Ian Burchnall sier det blir toppet mannskap i kveldens cupkamp mot Follo.

Ian Burchnall

I mappa til assistenttrener Ian Burchnall i Sarpsborg 08 ligger hemmeligheten til seier over Follo i kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Follo har startet sesongen på best mulig vis og har vunnet alle sine syv seriekamper så langt denne sesongen. I tillegg har de sendt både Valdres og Fredrikstad ut av cupen tidligere i år.

Assistenttrener Ian Burchnall i Sarpsborg 08 forteller at de tar kveldens motstander på største alvor.

– Det blir en vanskelig kamp, for man vet aldri hva som skjer i cupen. Vi har fulgt Follo sine resultater og de har hatt en fantastisk start på sesongen. De topper 2. divisjon og har scoret mange mål. De fremstår egentlig mer som et 1. divisjonslag, sier han.

Stiller toppet lag

NRK møtte engelskmannen utenfor brakkene på Sarpsborg stadion i formiddag. I hendene holdt han en svart mappe med notater på kveldens motstander.

Follo-FFK

Follo sendte Fredrikstad ut av cupen forrige runde. I kveld møter de nok et Østfoldlag.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Øverst i mappen lå også en utskrift med sarpingenes lagoppstilling.

– Det er mer eller mindre klart, men dere får ikke lov til å se, ler han og lukker mappa raskt.

Han røper imidlertid at Sarpsborg 08 ikke kommer til å spare spillere i kveldens cupoppgjør.

– Det er viktig både for oss og supporterne å komme langt i cupen. Vi tar Follo svært seriøst og stiller med en sterk startellever. Den består hovedsakelig av spillerne som har spilt mest denne sesongen, sier han.

Ingen Martin Hoel Andersen

Flere Sarpsborg-supportere har ytret et ønske om å få se den lokale unggutten Martin Hoel Andersen prøve seg på A-laget denne sesongen.

18-åringen har scoret ni mål på åtte kamper i tredjedivisjon, men har ikke fått prøve seg i eliteserien eller cupen. Heller ikke mot Follo får han muligheten.

– Han er ikke i troppen. Han spilte rekruttkamp på mandag og sto over treningen i går på grunn av eksamen. Martin Hoel Andersen gjør det fantastisk bra på rekruttlaget og juniorlaget. Han er en ung spiller på vei opp, og definitivt en spiller å holde øye med, men vi venter på riktig tidspunkt.

Derimot kan sarpingene glede seg over at Martin Wiig er tilbake etter skade. Han kan raskt få noen minutter på banen mot Follo.

– Martin er tilbake i god form og er virkelig tent. Han har vært livlig på trening og vi har lyst til å involvere ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Wiig sender Sarpsborg foran

Martin Wiig er tilbake etter skade og har vært ivrig på å vise seg frem på trening.

Foto: Nesvold, Jon Olav

Nordvik er klar

En annen spiller som er tilbake fra skade er midtstopper Andreas Nordvik. Han har brukt de siste ukene på å trene seg opp, og var ifølge Burchnall nær en plass i startelleveren.

– Han var veldig nære. Han har trent veldig bra, men har fremdeles ikke fullført en hel kamp. Vi vil veldig gjerne gi ham noen minutter hvis sjansen byr seg, han har vært fantastisk på trening og på rekruttlaget.

Også Joachim Thomassen har vært i aksjon for rekruttlaget og er klar for kamp.

Venstreback Jeremy Berthod har slitt den siste uken og er usikker i kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.